петак, 28. август 2020.

ĆAVAROV ODGOVOR (1)



Danas su Predrag Bošnjak i Zdenko Ćavar imali bilateralni susret (na vrhu) u Širokom Brijegu. Zdenko je imao reakciju na nedavne komentare na TIO (prenosim onako kako je napisano)

N.Nedić i Milence Janković su enigmatski analfabeti zalutali u svijet enigmatske statističkom greškom. Janković ne može sastaviti rješivu križaljku 5x5 a. Poznati bjelinaš N.Nedić autor je neoligizma enigmatska monotonija slagajući 3 trinaestica jednu do druge tipa: Teritorijalac, Irina Kirilova, Marijana Radev i ostale dosadne riječi

Nek iz ovih lomova i za njih nedostižnih kombinacija nešto nauče. Ali moja zadnja ocjena je da će oni ostati vječite enigmatske zanatlije

Ni za bilijun godina Nedeljko i Mile ne mogu napraviti ni 10% sličnu križaljku

4 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

REAGOVANJE NA OVO

Nedjeljko Nedić је рекао...

Jadan ja. Morat ću se sastavljanju učiti bilijun godina da bih Suzyja dostigao!

Slavko Bovan је рекао...

Sa Ćavarovim konstatacijama se ne slažem, isto kao što se ne slažem sa komentarima koji su proizveli ovu reakciju. Zdenko svakako ima pravo da iznese svoje mišljenje, kao i svi posjetioci bloga, sve dok je u kranicama pristojnosti.

Ovaj moj komentar (pišem ga na brzinu dok završavam neke hitne obaveze) odnosi se i najnoviji komentar koji je stavio UNESCO. Njemu poručujem da nastavi sa komentarisanjem, ovo je blog čije je gazda vrlo tolerantan.

Mandrak је рекао...

Uh, šta ja ovde propuštam. :)
Video sam, naravno, kako je došlo do sukoba... i baš me nijedan detalj ne iznenađuje. Ko bi tako prostački mogao da potpali vatru osim mileta (neću ga zvati Veprova Glava da ne bih prešao granicu pristojnosti), i ko bi drugi mogao da zabalavi na "slučaj Ćavar" ako ne Nedjeljko, i tko bi treći mogao da stane u zaštitu svojega izmimno snažnoga suradnika ako ne prepodobni Pero :)

Mislim da je vrlo neukusno komentarisati autora u tako svečanoj prilici. Pa, dobro, čovek pričao za neki lokal-patriotski portal, pa ga malo digli u nebesa, malo raširio paunski repić, pa se tu uključio emfatični Pauletić koji i inače gubi kontakt sa realnošću kad govori o svojim časopisima i milim suradnicima... i sve je to vrlo simpatično, tako napuhano i našminkano.

E, sad... Nedjeljkovo totalno odsustvo neuviđavnosti nije za simpatije. Svima nam je već 100 puta kazao i pokazao koliko ceni Ćavarov rad, ali nije bilo umesno pridružiti se jankoviću u ničim izazvanom uakanju i nasesti na glupu provokaciju. Nedjeljko bi morao malo kritičnije da bira društvo, jer kao infantilna osoba lako postaje instrument gorih od sebe.
I naravno, ti je i Pero, dežurni djelitelj pravde i odvjetnik napadnutih, koji je fino amortizirao duševne patnje svog štićenika (i on doduše voli da napada i olajava, ali to uglavnom radi iza leđa, u manjim grupama, na sedjeljkama i uz pivu.. pa kad njegove riječi ne ostanu negde zapisane, računaju se u neizgovorene, i tako mu raste kredit za javno izigravanje pravdodjelitelja :D).

Elem, ovo nije svečani post, pa ću i ja reći šta mislim, kad sam se već uključio. Ćavar je solidan enigmata, preciznije: u proseku prosečan. U kakvu god referentnu grupu da ga stavim, ne pripisujem mu ni 30 % onoga što su urednici o njemu rekli, ali oni valjda znaju zašto ga hvale, to je neki viši interesni nivo procene. :) Ja znam da je Ćavar hiperproduktivan i da ima blistave momente.... otprilike u svakoj 20. križaljci. Tehnički je najčešće na nivou starijeg početnika. Ovo što je ovde priložio sa Candice nije baš njegov reprezentativan, svakodnevni rad, i recimo da je za kvartu iznad njegovog osnovnog tona... no, to je i dalje jedan bušman, previše crn, sa masom sitnih reči i zakićen sa nekoliko engleskih slova. Takođe, dodao bih da Ćavar nema raspon, ume da napravi samo jedan tip križaljke, a svaki izlet iz zone komfora mu se završava u amaterizmu.