понедељак, 24. август 2020.

SA FEJSBUKA

Piše Robert Pauletić
KVISKOTEKU ĆETE ZEZNUTI? A NE!
UEFA je stavila finale Lige prvaka u nedjelju navečer. Avaj, taman kad je nama montaža Kviskoteke, a zadnji rok za predaju materijala do 23 sata (i to samo iznimno!).
Dakle, nema vremena za čekanje rezultata utakmice i sastavljanje duplerice s prvacima Europe. Nitko ne može tako brzo sastaviti, opisati i nacrtati duplericu. Utakmica je krajnje neizvjesna i ne isplati se riskirati i predviđati pobjednika. Što ćemo sad?
Evo što ćemo, ono što jedino mogu pravi profesionalci!
Sastavili smo, opisali i nacrtali DVIJE duplerice! Jednu da je blistavi prvak Europe PSG, drugu da je blistavi prvak Europe Bayern. Sve druge stranice smo završili i sad čekamo samo konačan rezultat da hitno pošaljemo pravu od dvije duplerice u tiskaru! Da, jedna će velika križaljka propasti, ali Bože moj, Kviskoteka ne može sebi dopustiti da u srijedu nema duplericu s nogometnim prvakom Europe!
NE DAJ BOŽE PRODUŽETAKA
 

9 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Skidam kapu!

Hajro је рекао...

Pridružujem se, svaka čast, drago mi je što je Robert to naglasio. Enigmatika nije puko ubijanje vremena baveći se enciklopedijskim temama već i živa kreativna obrada aktuelnosti. Krasno zaista.

Podsjetio bih da je danas mnogo lakše nego kad smo u Orbisu radili grafički i vremenski iste stvari. Ti si Slavko o tome pisao na prvom (je li bio Filipov) blogu. 35+ godina je ogroman period, malo koja oblast je toliko profitirala od nove tehnologije kao priprema i štampanje novina. Plus komunikacija, nama su Ejub i Vojin diktirali super hitne radove telefonom.

Zdenko је рекао...

KUP VREBA LYON TE VREBA I PARIS!
(Bayern, blistavi prvak Europe!)

Анониман је рекао...

Ima li ko hrabar da pohvali kombinatoriku i umijeće autora. Ipak su tu potrošeni sati rada. Pero

Hajro је рекао...

Sad kad ti pomenu hrabrost evo nas isprepadanih.

Priča je išla na temu uredničkog pristupa na temu aktuelnosti. Nema sumnje da je autor (ili su dvojica) odradio svoj dio posla u skladu sa visokim standardima, jednako sam siguran da i autori vole biti dio ovakvog pristupa, dobar je to osjećaj. Jedan bačeni rad bi trebla biti prihvatljiva cijena za sve.

Belirac је рекао...

A zašto taj drugi rad ne bi mogao biti objavljen u sljedećem broju? Pa valjda i ekipa koja je igrala u finalu Lige prvaka i izgubila zaslužuje križaljku na duplerici?

Hajro је рекао...

A zašto urednik ne bi želio novu aktuelnost... Stvar je kriterija, svi imamo različite prioritete, meni je aktuelnost super važna.

Milan Sečujski је рекао...

Interesantna priča na sličnu temu:

https://en.wikipedia.org/wiki/Dewey_Defeats_Truman

Hajro је рекао...

Hvala Milane, dobra priča. Nadajmo se da se ništa slično neće desiti u novembru.

Sjećam se i slične priče, mislim da je akter bio Pero Zlatar, kad su, zbog stare štamparske tehnologije, stavili unaprijed nekakav rezultat košarkaše utakmice i poslije zaboravili (ili ?) promijeniti.