понедељак, 31. август 2020.

VIDOVITI MLADEN


Piše Mladen Marković

Žena (od) sultana

Tokom ovog leta, agresivno je treštao jedan treš-hit. Ako postrance ostavimo kič estetiku made in Bulgaria koja para uši od prvog do poslednjeg tona, kao glavni utisak te audio katastrofe nameće se gramatička greška tipična za potpuno nepismene, jer se bar u teoriji očekuje da svaki dovoljan učenik 5. razreda obavezne osnovne škole zna kada se upotrebljava posesivni genitiv. Dakle, ova popularna muzička tvorevina nosi naziv ŽENA OD SULTANA (a u njoj se spominje i gnezdo od zmaja, kao apendiks promociji sramotnog neznanja).

Informisao sam se i utvrdio da spornu šund pesmu (o nevernoj supruzi sultana koja se švaleriše sa njegovim telohraniteljem) izvodi mlada pevačica Tijana Milentijević. Gledajući spot na ivici pornografije u kome se vizuelno deformisana, izoperisana pevačica predstavlja kao zvezda visokobudžetnog američkog pornića, bilo je teško prepoznati skomnu devojčicu koja je nekada učestvovala u talent-šou programu "Ja imam talenat" (kasnije i u drugim emisijama tog tipa). 

I... kakve veze sve ovo ima sa enigmatikom, ako izuzmemo gramatičku grešku? Pa, ovako: u vreme kada ova pevačica još nije bila afirmisana njeno ime se našlo u mojoj skandinavci (u dnevnom listu Alo). To samo po sebi nije ništa neobično, jer sam često na taj način promovisao mlade talente (poput Ilme Karahmet, koja je prvi rebus - u Alo razbibrizi i prvu  skandinavku u životu - u Marbu dobila od mene; u Enigmi sam "overio" nezapaženu Katarinu Kovačević koja je pobedila u 4. sezoni šoua "Ja imam talenat", zatim na više mesta Ivana Kurtića, Mariju Serdar, mnogobrojnu decu-pevače poput Lene Kovačević, Predraga Bošnjaka itd.) Međutim, slučaj Tijane Milentijević prevazilazi subliminalnu promociju jer sam iz nehata predvideo budući hit: u skandinavci od 12. avgusta 2015. pored njenog imena, pojavila se reč SULTANIJA. :)


Нема коментара: