уторак, 29. септембар 2020.

EDL 2020 UKRŠTENICA (8)

Marko Mihaljević

EDL 2020 - 8. mesto (33 boda)
 

4 коментара:

Željko Jozić је рекао...

Marko je natječaju pristupio revijalno, bez želje za pobjedom, što se vidi po odsustvu bjeline i rasporedu tematskih pojmova. Istaknuo je zvučnost riječi i korektan raspored CP. Ljepota pojmova i kombinatorike gubi se prema desno i prema dolje. Za ovu pitku križaljku nije potrošio puno vremena, vjerojatno zbog
poslovnih i privatnih obaveza.

Hajro је рекао...

Još jedan ležeran i lijep rad, još jedan moćan autor koji se nije htio mučiti, a ni mučiti žiri i rješavače. Pozitivno i ohrabrujuće, možda se približavamo balansu u pristupu i rezultatima.

Natječaj je prilika za pokazivanje i dokazivanje moći i kvaliteta što (barem u mom križaljkaškom slučaju) traži značajan trud. Da li ću uložiti taj trud ovisi najviše o tome koliko ozbiljnim mi se natječaj čini. Ako se od učesnika očekuju ambiciozni sastavi, ulaganje rada i vremena... onda i organizator ima istu obavezu. Pomenuh ambicioznost, u ovom kontekstu to znači veliku bjelinu. A šta je loše sa ambicijom da se napravi lijep, izbalansiran, rješiv i zanimljiv rad bez velike bjeline, zaslužuje li takva ambicija isti tretman kao bjeline ili ćemo kreativnost mjeriti "metrom"? Evo, neki autori, a i žiri, potpisuju i taj drugačiji pristup.

Радоја Рацановић је рекао...


Htjedoh se suzdržati od komentara; ne bih htio nikoga uvrijediti, pogotovo ne čestitog i odmjerenog Marka, a opet osjećam da je značajno da prozborim koju upravo kod ovog rada. Pretpostavljate, kada već nisam dao bodove juče objavljenom i (sadržajno) za koplje boljem Ejubovom radu, da ih nisam dao ni ovom Markovom. Nije da nije bio u trci za mjesto među prvih 10, čak je po dva objektivna kriterijuma, prosječnoj dužini riječi (5,19) i broju slovnih skupina (37), zauzimao 7. mjesto, ali je u konačnom bilansu završio ispod 10. Sada kada vidim čiji je, pomalo mi je i drago što je ispalo tako. U stvari, drago mi je, kada je već većina radova imala niz slabosti, da sam bio izdašniji u ocjenjivanju prema autorima ambicioznih radova sa bjelinom, nego prema autorima ne baš ambicioznih radova bez bjeline. I ako baš hoćete, više volim da nisam uopšte nego da sam skromno nagradio (ovaj) neambiciozni rad velikog majstora.

Миле Јанковић је рекао...

A šta je ION?