понедељак, 28. септембар 2020.

REBUSANJE (4193)


 Milan Žarkovački

EDL 2020 - 6. mesto (25 bodova)

10 коментара:

Zdenko је рекао...

LJULJALA SI SEJU

Svetlana је рекао...

Ovaj rebus mi je bio među 8 radova koji su konkurisali za pozicije od 6. do 10. mesta, ali je na kraju izvisio. Žao mi je, Milane. :)

Milan Žarkovački је рекао...

Ovo je najbolje plasiran rebus od onih koji nemaju vlastitu imenicu u rešenju, a nema je ni u frazi. I najbolje plasiran od onih kojima je fraza puna rečenica.

Радоја Рацановић је рекао...


Koliko se sjećam, ovo je jedan od ukupno 5 rebusa kod kojih je situacija/radnja bila opisana glagolom, a koji su dospjeli u finale. Pretpostavljam da ih je bilo toliko i u prethodnoj fazi žiriranja. Iako sam joj dao startnu prednost, ta grupa rebusa ipak nije stigla na cilj među prvima.

Već sam pisao kako sam formirao listu, na kojoj su prva tri mjesta zauzeli rebusi situacije sa neizrečenim predikatom, slijedeća dva rebusi čitaljke, da bi tek od 6. mjesta bili raspoređeni ovakvi rebusi. Ovaj Milanov je kod mene zauzeo 7. mjesto. Slično pobjedničkom (Nedeljkovom) rebusu, ovaj ima prekid na istom mjestu u postavci i rješenju, k tome na kraju i istoj (sinonimnoj) riječi. Takođe ima manje uobičajen raspored rečeničnih dijelova u rješenju a, iskren da budem, teško sam mogao zamisliti kako alasi siju ljulj. Sada je to, kada vidim ilustraciju, već druga priča.

Milan Žarkovački је рекао...

Radoja, šta je manje uobičajen raspored rečeničnih delova u rečenici "Ljuljala si seju"?

Радоја Рацановић је рекао...


Pa i nije, u pravu si, pošto je subjekat izostavljen.

Milan Žarkovački је рекао...

:-)

Svetlana је рекао...

Šteta što i Milan S. ne komentariše sa nama, ali po svemu sudeći, svo troje smo uglavnom imali iste kandidate za najboljih 10 rebusa.

Interesantno, da sem ovog i Nedjeljkovog rebusa postoji još jedan koji na istom mestu ima prekid + sinonimnu reč.

Milan Žarkovački је рекао...

Nije sinonim hego homonim. Nešto mnogo lapsusa kod žirija! :-)

Svetlana је рекао...

Radoja je kriv, ja sam samo prepisivala od njega. :D