четвртак, 27. децембар 2012.

TAPŠANJE (7)



Danas mi je pripala velika čast i prijatna obaveza da kao "specijalni izaslanik ESS" uručim plaketu Savi Dobraniću, predsedniku Opštine Kikinda.

Na svečanosti u  SO Kikinda dodeljene su godišnje nagrade  najuspešnijijim pojedincima i kolektivima u 2012. godini. Interesantno je da su se među nagrađenima i troje koji su imali udela u uspehu Susreta enigmata u Kikindi - Vladimir Sretenović, umetnički fotograf, autor dve fotografije koje su bile nagrade (jednu je dobio ZAKOS iz Osijeka, a drugu Adnan Spahić iz Tuzle), Srđan V. Tešin, književnik, direktor Kulturnog centra (izdavač knjige "Mamutska skandinavka) i Biserka Ilijašev, autorka monografija koje su dobili počasni gosti Susreta.

Iskoristio sam svečanu priliku te sam predsedniku Opštine uručio plaketu Enigmatskog saveza Srbije za podršku oko organizacije (do sada) najboljeg skupa enigmata u našoj zemlji.
Tom prilikom rekoh:
- Danas Kikinda dodeljuje priznanja i nagrade, ali i Kikinda je zaslužila priznanje. Koristim priliku da jednu nagradu i priznanje dodelim Kikindi. Enigmatski savez Srbije, u znak zahvalnosti, dodeljuje zlatnu plaketu Opštini Kikinda za pomoć u organizaciji Susreta enigmata Srbije. Opšta je ocena da je ceo grad učinio sve da se gosti prijatno osećaju na Susretima i da je Kikinda postavila visoke standarde budućim organizatorima.
Gospodin  Dobranić zahvalio se na plaketi, pohvalio je sugrađane jer su bili dobri domaćini, istakao je uspeh kviz ekipe, a prisetio se i bogatog pratećeg programa Susreta. Naglasio je da će plaketa imati počasno mesto u kabinetu jer i lokalna samouprava smatra da su Susreti enigmata  bili dobra promocija našeg grada u zemlji i inostranstvu.
Ovo svečano uručenje plakete pratile su ekipe dve lokalne televizije i novinari lokalnih listova.

7 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Ovako su Susreti enigmata Srbije 2012. skoro završeni. Ostaje još samo da se napravi monografija o Susretima.

Slavko Bovan је рекао...

Upravo sad na RTV Rubin emitovan prilog o dodjeli plakete.

Slavko Bovan је рекао...

Upravo sad na TV VK emitovan prilog o dodjeli plakete.
Vrlo sam zadovoljan.

eroS је рекао...

Pametan si k'o pčelica (nije Maja!) - sve su indicije da si Hercegovac!
Drago mi je da je sve ispalo na vrhunskom nivou - veliko je priznanje kada ljudi sa strane (ovoga puta iz Kikinde) prepoznaju kvalitet u našem radu i Slavkov (i njegovih pomagača - bez minimiziranja ničijeg uloženog truda) ogroman napor da sve protekne kako dolikuje jednoj kulturnoj manifestaciji što su Susreti istinski i bili. Nekima u ESS to, izgleda, nije odgovaralo pa su paradilrali Kikindom, slikali se da ispadne da su važni, a nisu uradili ništa da pomognu - čak su od samog početka minimizirali sav taj Slavkov rad i trud i izmišljali razloge da ga omalovaže. Nadamo se da se takav odnos rukovodstva prema svojoj manifestaciji neće više nikada ponoviti!
Mislim da je Slavko shvatio da se isplatio sav taj rad i da je dobio priznanja za to od onih koje i on sam cijeni. Najbolji primjer za to je i priznanje sredine u kojoj živi. Mišo Živanic

Slavko Bovan је рекао...

Najvažnije je da su Susreti protekli kako treba (ne računajući promašenu Skupštinu).
To što su učesnici zadovoljni meni je najveća satisfakcija za uloženi trud.

VEROLJUB је рекао...

Divno je bilo na Susretima. Ako bi smo u Valjevu uradili i pola od toga bio bi uspeh.
Inače tamo čuh ovaj trač
NIKI KUDI DINU KIKI

Slavko Bovan је рекао...

Naiskrenije navijam da Valjevo nadmaši Kikindu u svim pogledima.