недеља, 31. март 2013.

REBUSANJE (216)


8 коментара:

Dejan Minić је рекао...

A-KRILA-T. Interesantno predstavljen.

Kontrolor је рекао...

Za pohvalu je veliki napredak u komunikaciji. Ranije su u manje 'radikalnim' situacijama korišćene reči kao besmisleno, glupo i sl.

Milan S. је рекао...

Ne vidim baš da je uznapredovala ako isti komentar jedan čovek vidi kao pozitivan a drugi kao negativan.

Slavko Bovan је рекао...

Meni se čini, da je ovo (ipak) u duhu današnjeg dana tzv. "udribrigunaveselje".

Kontrolorov komentar protumačio sam tako.

Dejan Minić је рекао...

Niste razumeli Jovana. Na različite stvari mislimo. I dalje imam isti odnos o tome šta je rebusna školjka, a šta sendvič-rebus, sve je ispričano, pa nema potrebe ponovo. Pohvalio sam grafičko predstavljanje ove ideje.

Milan S. је рекао...

A, tako. Ja sam baš i bio konsultovao "Dejanov kutak" u želji da tačno nazovem rebus, ali ovo je bilo nešto između - odnosno, nije ni školjka ni sendvič.

Ovde je, očito, zbog slabosti osnovne ideje, poenta bila u ilustraciji - odnosno, jačina osnovne ideje i jeste isključivo u tome da je zgodna za ovakvu, nekonvencionalnu ilustraciju. E sad, pošto je ilustracija takva da ipak mnogo više odgovara školjci nego sendviču , morao sam ga nazvati školjkom, iako su delovi spoljnog pojma jednaki.

U principu, ne bi bio nelogičan ni nešto relaksiraniji pogled na definicije - pogotovo što se u suštini radi o istoj enigmatskoj formi, samo je jedna specijalan slučaj druge, a grafička predstava je stvar konvencije koja se spontano uspostavila.

Dejan Minić је рекао...

Milane, da li si dobio mejl koji sam ti juče poslao? Molio bih te ako možeš da mi odgovoriš.

Milan S. је рекао...

Sad sam na poslu, ali sam uspeo da proverim i kućni računar preko TeamViewera - i ne, nisam dobio ništa ni na @sbb.rs (kuća), ni na @uns.ac.rs (posao) ni na @gmail.com (rezervni). Možeš mi poslati ponovo na [moje_prezime]@uns.ac.rs, tu ću ga primiti odmah.