среда, 27. мај 2015.

KVIZING

Piše: Kosta Željski

SUBOTA: 6. JUN 2015. U 12.00 SATI
Svetski šampionat u kvizingu nastavlja svoj život u Srbiji, a ovih dana će se odraditi poslednje pripreme na organizaciji ove, slobodno se može reći, najveće globalne manifestacije univerzalnog ljudskog znanja. Zarad kompromisa između Svetske Kvizing Asocijacije i celokupne kviz-javnosti u Srbiji, uspeli smo da pronađemo "solomonsko rešenje", prema kom će kvizmaster ovogodišnjeg Šampionata biti Radovan Višković (osoba odgovorna za prevode, štampanje i distribuciju testova), dok će moja malenkost i nadalje obavljati dužnost pripreme za globalno takmičenje i celokupno sprovođenje nacionalnog Prvenstva.

Uzevši u obzir sva pozitivna iskustva od prethodnog takmičenja, Gojko Rodić, Miroslav Kičinja, Radovan Višković i ja, došli smo do zaključka da je Stara Pazova najidealnije mesto za sprovođenje Svetskog šampionata, kako po geografskoj pristupačnosti, tako i po uslovima za rad. Očekujemo, da će ove godine takmičenju prisustvovati veliki broj iskusnih kvizaša, ali i veliki broj novih takmičara, koji kroz razne aktivnosti na FB-grupama i blogovima stiču nova znanja i tako reći predstavljaju budućnost srpskog kvizinga.

Kotizacija za ovogodišnji takmičarski ciklus iznosi 600 dinara po takmičaru i može se uplatiti putem Postnet uputnice na broj mobilnog telefona 060/71-09-461 od danas, pa zaključno sa 1. junom, kada bi se formirala konačna lista učesnika.

Molimo vas, da ovim putem potvrdite svoje učešće (kako bismo u što većoj meri izbegli nepotrebno gomilanje štampanog materijala i maksimalno olakšali veoma odgovoran posao našem kvizmasteru). Takođe, na ovoj stranici primamo sve vaše sugestije, pitanja i komentare, kao i eventualne prijave takmičara, koji ne koriste FB u međusobnoj komunikaciji, a sve u svrhu popularizacije kviza i kvizinga.

(Tekst preuzet sa Fejsbuka)

5 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Ovo je podsjećanje na tekst koji je poodavno objavljen na FB jer se 6.6. približava a vjerujem da ima zainteresovanih za učešće.

Slavko Bovan је рекао...

Očekujemo dodatne informacije.

Коста Жељски је рекао...

Prijavljivanje takmičara je u toku, a završne pripreme se mogu pratiti putem KVIZ linka Srbije. Trenutno su u izradi prevodi tematskih testova (istorija, sport, kultura, nauka, životni stil, svet, mediji, zabava).

Slavko Bovan је рекао...

...a LINK za KVIZ LINK SRBIJE možete naći u desnom stupcu na ovom blogu.

Slavko Bovan је рекао...

Telepatija...U momentu pojavljivanja ovog posta zvoni mi telefon da se dogovorim(o) o realizaciji jednog lokalnog kviza. Biće posla za EK "Kikinda", slutim!