уторак, 23. фебруар 2016.

ENIGMATSKA RADIONICA




Piše: Krsta Ivanov
Takmičenje koje smo utanačili i najavili još 24. decembra 2015., da će se održati u okviru tradicionalne „Nedelje prijateljstva“ koje organizuje Dečje odeljenje Narodne biblioteke u Boru upravo je održano.
Učenici VII i VIII razreda Osnovne škole „Sveti Sava“ u Boru, njih dvanaestoro svoj takmičarski duh iskazali su u rešavanju enigmatskih zadataka prilagodjeni njihovom uzrastu.
U vremenu od 60 minuta, maksimalno bodova je osvojila Danica Marković, po bod manje osvojili su Marija Trpković, Nevena Simić, Jelena Živanović i Marjan Cvetić. Ostali takmičari su: Aleksandra Mladenović, Dejan Bogojević, Nemanja Stefanović, Jovan Bećarević, Stefan Mladenović, Jakša Neda, i Ena Živić.
Zahvalnost za održavanje ovog takmičenja dugujemo prof. matematike Jasni Milićević, kao i bibliotekarkama Vesni Jovanović i Mariji Radosavljević.
Zaključak samih učenika je da im ovakvo druženje i takmičenje u rešavanju enigmatskih zadataka zanimljivo i zabavno i da sa ovom praksom treba nastaviti.

4 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Bravo! Tako se radi!

Krsta је рекао...

U izveštaju nisam napomenuo da zadatke za ovo takmičenje uradili su, kao gost, dva rebusa, Dejan Minić i hvala mu za saradnju, anagram i piramidu Rade Matić, a ukrštene reči i kvadrat 5x5 moja malenkost.
Lepo i prijatno je raditi sa decom.

Ilija Đurković је рекао...

Svaka čast Boranima, ovo je pravo propagiranje enigmatike među mladim naraštajima!

Marina Raičević је рекао...

Veoma sam ponosna na svoje Borane. Srdačan pozdrav.