недеља, 10. април 2016.

PISAMCE SAVEZU

Dana 6. aprila 2016. godine u 9.51 poslao sam svim članovima predsedništva ESS poruku sledeće sadržine:
Podsećam na odluku Predsedništva ESS da se 31.03. na sajtu ESS OBAVEZNO objavljuje spisak članova koji su platili članarinu.
EK "Kikinda" je na vreme ispunio svoju obavezu.
Pozdrav. Slavko
Očekivao sam da će stići bilo kakav odgovor, ali kako odgovora nema, a nema ni spiska članova na sajtu ESS (a danas je 10. april), ovo objavljujem javno, svestan opasnosti da će se anonimni "branioci" Saveza obrušiti na mene jer sam (karikiram) očigledno manji prijatelj ESS od njih (iako ne znamo ko su)..
Pitanje ne bih postavio javno da je bilo bilo kakvog odgovora. Moguće je da postoji neko racionalno obrazloženje zašto ne poštujemo sopstvenu odluku (tehnički problem, ukinuta članarina, niko nije uplatio članarinu, zaboravili...isl). Ipak, ignorisanje dobronamernog pitanja, zahteva kačenje pitanja na "tarabu". Možda će se sada neko oglasiti. 
Drugo, ali ne manje važno - Pohvala za rukovodstvo ESS jer je na vreme izvršena promena u Agenciji za privredne registre, Promena Statuta ESS registrovana je na sajtu APR gde je objavljeno rešenje od 30.03.2016. Očekujem da se uskoro na sajtu ESS pojavi i važeća verzija Statuta, jer  ne zahteva mnogo vremena ni truda da se stara verzija zameni novom. Članstvo bi trebalo upoznati o važnim izmenama u Statutu.

Treće, ali ne manje važno - Kada se već javljam s ovim pismom, sugerisao bih da na vreme krenemo u "predizbornu kampanju". Rečeno je da će se u februaru 2017. godine održati Izborna skupština ESS, a aktuelni predsednik najavljuje da se neće kandidovati, pa je vreme je se počne misliti o ovome. Brzo će proći tih 7-8 meseci. Bojim se da opet ne budemo nespremni u 5 do 12. Dakle, dobro bi bilo da se zna da li će se Aleksandar Janković kandidovati za naredni mandat. Lično mslim da bi bilo mnogo bolje da hoće, jer bismo svi lakše i spremnije dočekali tu Skupštinu. Ako, pak, treba da biramo novog predsednika ESS, moramo brzo da delujemo. Već sada se mora znati kandidat (kandidati). Predlažem da klubovi iz Beograda nađu i predlože ozbiljnog kandidata, o kome bismo svi  narednih meseci mogli da razmislimo, pa da na Skupštini izbori prođu lakše i bez tenzija.
Slavko Bovan (ovo je lično pismo!)

9 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Dana 28.03. EKK je uplatio članarinu za 26 članova.

Анониман је рекао...
Администратор блога је уклонио коментар.
Анониман је рекао...
Администратор блога је уклонио коментар.
Slavko Bovan је рекао...

Obrisana dva bezazlena, ali anonimna komentara (ukupno 7 reči).

Бранислав Никић је рекао...

Да не буде опет да нико неће ништа да каже, јављам се ја. Пошто је Ацо једини који зна и може да да одговор на Славково питање, сматрам да би требао да, по важећем договору, објави списак свих који су до 31.3.2016 измирили чланарину Савезу. Можда из неких својих приватних разлога није био у могућности да то објави у договорено време, а можда му ни сви клубови и секције нису послали спискове својих чланова који су чланарину уплатили. Како год било, Ацо ће нам сигурно рећи у чему је био проблем. Ја могу да кажем, да су за наш клуб ЕК Браничево до предвиђеног рока, чланарину измирили Златко Делић, Живадин Јовановић и ја. Очекујем да то ускоро учини и Јован Новаковић, а Душан Миросављевић је изјавио да ће убудуће бити само пријатељ клуба. Душан има здравствених проблема због којих није у могућности да долази на састанке и скупове који су га заинтересовали за енигматику.
Ево колеге, изволите па и ви о својим клубовима (секцијама) обавестите јавност шта се дешава са вашим чланством.

Slavko Bovan је рекао...

Hvala, Bane!
Smatram (a čini mi se da se slažemo) da svi treba da damo (svi prema mogućnostima) doprinos da rad ESS bude što je moguće bolji. Takođe, ne mislim da je neobjavljivanje spiska članova veliki problem, ali ako postoji odluka valja je poštovati. Ako je problem tehničke prirode, dovoljno je bilo (ni sada nije kasno) da se stavi obavještenje na sajt ESS samo: Spisak članova biće objavljen tad i tad.

Slavko Bovan је рекао...

U međuvremenu, na sajtu ESS, objavljen niz informacija (pogledajte!) koje nisam vidio jutros kada sam ovo pisao.

Slavko Bovan је рекао...

Na sajtu ESS objavljen novi (važeći) Statut ESS. Za pohvalu!

Slavko Bovan је рекао...

Objavljena i Odluka o članarini:

На основу члана 12, 24. и 27. Статута Енигматског савеза Србије, Скупшитна ЕСС, на седници Редовне скупштине ЕСС одржаној у суботу 12.3.2016. године у Београду, а на предлог Председништва ЕСС, донела је


О Д Л У К У
о висини и начину измиривања чланарине ЕСС за 2016. годину

1. Чланарина ЕСС за 2016. годину износи 1.000,оо динара.
2. Измиривање чланарине је основни начин доказивања чланства у ЕСС.
3. Чланови ЕСС чланарину измирују преко клубова и секција ЕСС или по принципу: свак за себе.
Клубови и секције ЕСС су у обавези да од прикупљених чланарина Енигматском савезу Србије проследе 300,оо динара по члану и да Председништву ЕСС доставе списак чланова за које уплаћују средства. Председништво ЕСС може одлучити да појединац са достављеног списка не буде евидентиран као члан ЕСС. Дозвољава се клубовима и секцијама ЕСС да износ дела чланарине који задржавају за себе могу мењати.
Чланови ЕСС који чланарину измирују за себе, уплаћују 300,оо динара на рачун савеза, а остале обавезе регулишу у клубу или секцији. Овакав начин је за функционисање савеза као правног лица најпожељнији.
4. Енигмата који је члан више клубова или секција ЕСС бира преко ког клуба или секције (матични клуб) ће бити члан ЕСС. Остали клубови или секције ЕСС немају обавезу да за њега прослеђују чланарину ЕСС.
5. Чланови ЕСС који не желе да у 2016. години буду члан неког од клубова, уплаћују целокупни износ чланарине (1.000,оо динара) Енигматском савезу Србије и о томе обавештавају Председништво ЕСС.
6. Нови члан прво попуњава приступицу, а биће евидентиран у списку чланова кад уплати чланарину.
Председништво ЕСС може одлучити да појединац не буде примљен у ЕСС.
7. Чланарина се измирује уплатом на жиро-рачун ЕСС 355-1039927-61 код Војвођанске банке Београд или предајом новца члану Председништва ЕСС.
8. Чланарину измирити, начелно, до 31. марта текуће године.
9. Председништво ЕСС ће у априлу месецу о.г. на сајту ЕСС објавити списак чланова ЕСС (раздвојено: по клубовима, секцијама и појединачно) са стањем на дан 31.марта 2016. године. До првог објављивања списка чланова ЕСС у 2016. години, важећи је списак од 31.12.2015. године.
Списак чланова ЕСС ажурирати и објавити још најмање два пута у току године: пре Сусрета енигмата Србије и са стањем на дан 31.децембра 2016.године.
10. Плаћена чланарина за текућу годину се оверава печатом ЕСС у енигматској легитимацији.
11. Скупштина уједно одлучује да чланарина за 2017. годину буде 1.200,00 динара, са разделом: 700 динара клубу, 500 динара савезу. Рок за измиривање чланарине у наредној години биће 31. јануар 2017. године.
12. Позивају се љубитељи енигматике који нису чланови ЕСС да се учлане у ЕСС на један од наведених начина.

ПРЕДСЕДНИШТВО ЕСС