субота, 25. јун 2016.

DANAS U BEOGRADU

Skupština "Vuka"

Delegacija EK "Kikinda"
Danas je u Beogradu održana redovna godišnja skupština UE "Vuk Karadžić". Učestvovalo je 20- 25 članova i trojica gostiju iz EK "Kikinda".
Bio je ovo lep izlet u Beograd i prijatno enigmatsko druženje.
Detaljniji izveštaj (sa dosta slika) sledi uskoro.

Dopisano u 22.00

Udruženje enigmata „Vuk Kardžić“ danas je održalo redovnu godišnu skupštinu, u prostorijama renomiranog restorana „Aeroklub“. Skupštinom je predsedavao Vladimir Šarić, a isveštaj o radu podneo je Radojica Jovičić predsednik „Vuka“. Ovo udruženje, koje naredne godine obeležava 30 godina postojanja, trenutno okuplja 29 članova. Na današnjoj skupštini prisustvovalo je dvadesetak članova, kao i trojica gostiju iz EK „Kikinda“ (Živanić, Ivanišević i Bovan). Još je jedino  EK „Izazov“ imao svog predstavnika, Sretena Perića, ali je on član i „Vuka“ pa se ne može računati kao gost. Upada u oči izostanak članova ostalih 7 enigmatskih klubova, ali posebno je zapaženo da nije bilo nikoga iz Enigmatskog saveza Srbije. Ta činjenica je obeležila početak Skupštine jer je gospodin Jovičić svoje izlaganje počeo izjavom da „Vuk“ nije zadovoljan stanjem u Savezu, pa su se kasnije čuli i predlozi (Rajko Kuzmanović) da se dana raspravlja o mogućnosti napuštanja ESS. Predsednik „Vuka“ je kazao da su oni osnovali ESS te da ga neće napuštati, ali da zadržavaju pravo da kažu da im se ne dopada kako se u ESS trenutno radi.
Na Skupštini smo dobili „Vukov kovčežić“ broj 28 na 50 strana u boji. Ovaj bilten je vrlo interesantan sa mnoštvom priloga pa će o „Kovčežiću“ za koji dan biti objavljen poseban post.
Kolege iz „Vuka“ su zadovoljni nastupom u Valjevu, posebno su istaknuti uspesi bračnog para Šarić, te je upućen poziv članovima da se aktiviraju kao takmičari. Čak je i predsednik Jovičić najavio da će se ove godine takmičiti.
Članovima jubilarcima uručena su prigodna priznanja (Sledi poseban post) te su proglašeni najuspešniji takmičari na sastavljačkom konkursu. Pobedio je Dragan Lojanica ispred Sretena Perića i Vladimira Šarića. (Sledi poseban post).
Preneo sam pozdrave Zlatana Pupezina koji je imao „sportsku povredu“ (prebacivao je drva pa je malo povredio ruku) pa je morao da propusti ovo okupljanje enigmata, a onda sam skup pozdravio i u svoje ime i u „ime“ TIO.  Rekoh da će na ovom blogu kolege iz „Vuka“ uvek biti dobrodošli, te da sam spreman propratiti sve njihove aktivnosti, a pozdravio sam odluku da se ne ide u konfrontaciju sa ESS jer smatram da je „Vuk“ jedan od stubova saveza te da je potrebna sva energija da se poboljša rad ESS.
Nakon Skupštine imali smo odličan ručak, a enigmatski razgovori su nastavljeni uz pićence.
Bilo je ovo prijatno druženje u Beogradu.
(Biće objavljeno još dosta fotografija i još neki izveštaji)
 

12 коментара:

Ilija Đurković је рекао...

Lijepo je vidjeti tri Hercegovca zajedno na slici! Veliki pozdrav!

Belirac је рекао...

Bilo je nekih planova da se ekikijevskoj ekipi pridruže još dva-tri člana sa zapadne strane, ali su neizostavni svatovi zaustavili dalje planiranje.

Belirac је рекао...

Zaboravih našem sekretaru javiti da i za mene uzme jedan primjerak biltena, ako ih je bilo i za one koji nisu bili na skupštini.

Slavko Bovan је рекао...

Jovane, kovčežić je vrlo tražena ali skupa roba (skupa je proizvodnja). Radojica je rekao da članovi, ako hoće, mogu da plate svoj primerak 100 dinara, ali da nije obaveza. Koliko sam vidio SVI (i gosti) su izdvojili simboličnih 100 dinara za ovo vrijedno enigmatsko štivo. Bilo je pokušaja da se uzme (kupi) više od jednog primerka, ali je stigla molba da se uzima samo po jedan.
Bilten će uskoro biti postavljen na sajt ESS, a ako Radojica bude zainteresovan mogu i ja objaviti po nekoliko strana dnevno.

Slavko Bovan је рекао...

Hvala, IlijaĐ.
Sutra će jedna slika sa naslovom četvorica Hercegovaca.

Belirac је рекао...

Vjerujem da je "Kovčežić" tražena roba, a skupa (100 dinara!) baš i nije. Osim toga ja imam otvoren račun za takve troškove kao što je kupovima enigmatske literature...

Slavko Bovan је рекао...

Skupa je proizvodnja jer sam kovčežić košta mnogo više od 100 dinara. Ovo 100 dinara je samo participacija u troškovima. Jovane, tvoj primjerak je obezbijeđen.

Анониман је рекао...
Администратор блога је уклонио коментар.
Анониман је рекао...
Администратор блога је уклонио коментар.
Анониман је рекао...
Администратор блога је уклонио коментар.
Slavko Bovan је рекао...

Tri anonimna, a nerazumljiva komentara brisem uskoro. Brisanje nije zbog smuseno nerazunljivog sadrzaja vec zbog nedostatka potpisa.

Belirac је рекао...

Zahvaljujem Slavku što je moj primjerak ipak obezbijeđen. Nisam trebao ni pomisliti da nije. Ipak smo mi - ekiki!