недеља, 24. децембар 2017.

MAGIČNI ZAGONETAČKI KLUB

Piše: Vjeko Hudolin
U Facebookovoj grupi Zagonetački klub Dragalić kolega Branko Milovanović objavio je magični štit 6x8 sa nazivom našeg kluba na 6 mjestu u liku. Onda je spontano nastalo još nekoliko radova na taj lik sa istim tematskim pojmom ali na različitim mjestima - od prvog do šestog, a posebno je vrijedan bio kolega Jovan Nedić. Branko se potrudio i grafički pripremio svih šest štitova, a stranicu je nazvao MAGIČNI ZAGONETAČKI KLUB. U međuvremenu još jedan štit je sastavio kolega Miroslav Cvetković iz Niša, ja također završavam nove kombinacije, pa ćemo vjerojatno uskoro imati još jednu seriju štitova sa istom temom.    

7 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

U "Pobjedi" 10.12.2017. objavio sam sledeći:

razoriti
izgnanik
jonagold
DRAGALIĆ
kinolozi
atilizam

Анониман је рекао...

Valjda ETILIZAM ili sam nešto propustio u školi.
Lozničanin

Slavko Bovan је рекао...

STILIZAM

Belirac је рекао...

U svim ovim sastavima sve su riječi opštepoznate, osim pojma Ubiratan (nekadašnji brazilski košarkaški reprezentativac).

Slavko Bovan је рекао...

UBIRATAN je takođe poznat. Uopšte nije bio rđav košarkaš, a nerijetko je i u enigmatskim prilozima. (Moguće je da "padne" i neki rebus sa UBIRA TANkosava...).

Анониман је рекао...

Naravno, STILIZAM, jer su tipke A i S jedna uz drugu, i najčešće se greši pri bržem tucanju, pardon kucanju.
Ovo je sve u duhu naziva bloga - TIO.
Lozničanin

Анониман је рекао...

Hvala na objavi!Za buduću knjižicu, možda naše prvo izdanje pod radnim naslovom "Dragalić i okolica u zagonetkama", već imamo popriličan broj štitova, ali i drugih zagonetaka...

Vjeko