уторак, 30. јануар 2018.

TRIJUMF ZNANJA


Večeras je uspešno okončano snimanje dve završne emisije kviza "Pet plus". Ekipe su pokazale izuzetno znanje te su se vodile žestoke, ali fer borbe. Poredak će biti naknadno objavljen, a zna se da je prvoplasirana škola dobila računar, drugoplasirana kameru, dok treće mesto donosi fotografski aparat. Za sve finaliste i njihove mentore naš klub je obezbedio simbolične poklone, kao znak sećanja na finale - EKK kalendare i "Kikindske enigme". Mi u EKK smo veoma zadovoljni dobro obavljenim poslom. U 16 emisija učestvovalo je 45 kikindskih osnovaca koji su, bilo je očigledno, uživali u takmičenju. Sve je proteklo u najboljem mogućem redu te smo sami sebi čestitali. Jeste bilo teško sve ovo realizovati, ali kada se sve završi možemo s ponosom kazati - Bravo za osnovce, bravo za Kikindu, bravo za EKK.
EK "Kikinda" značajan deo svojih aktivnosti bazira na radi sa mladima, te smo krenuli u realizaciju još jednog krupnog projekta. Za početak marta, u okviru obeležavanja tri godine uspešnog rada  EKK, planirano je organizovanje Prvog omladinskog prvenstva Kikinde u enigmatici i kvizingu. Sve smo zamislili veoma ambiciozno i očekujemo masovno učešće srednjoškolaca i učenika sedmih i osmih razreda osnovih škola. Već su nam stigle i prve prijave. (Citiraću Dositeja Obradovića u malo modifikovanom obliku: "Rada braćo, rada, a ne zvona i praporci". Ko razume shvatiće.)

2 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Već nekoliko mjeseci paniramo to omladinsko prvenstvo, naši mladi članovi se često raspituju, te nam se čini da jedva čekaju, ali da su i nečlanovi željni ovakvih takmičenje pokazuje i večerašnji događaj. Prilazi mi jedan od učesnika finala i pita: "Hoćete li organizovati neko takmičenje u rešavanju ukrštenica za osnovce"?

Ja se smao naismijah, te mu rekoh da baš danas dogovaramo zadnje detalje oko organizacije. On reče da će sigurno doći jer voli da rešava ukrštenice.

Pa ko onda ne bi sa puno elana krenuo u realizaciju plana. Dakle, treći rođendan EKK će obilježiti radno.

Slavko Bovan је рекао...

Naravno, valja obezbijediti i nagrade.