уторак, 9. октобар 2018.

BJELOVAR (12)

Šamioni - Feniks
 SASTAVLJANJE EKIPNO:
1. Feniks
2. Kvizorama
3. Boživran 1
(Poredak ostalih pogledajte u tabeli)

Članovi tri najbolje ekipe

4 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Čestitka najboljima.

Slavko Bovan је рекао...

Luka Pavičić se pokazao kao dobar selektor. Sklopio je ekipu u kojoj su bili Luka Modrić, Nemanja Matić i Zlatan Ibrahimović. Moglo se svašta (z)dogoditi da Ibrahimović nije u presudnom trenutku pogodio stativu :)

Slavko Bovan је рекао...

Vrlo sam zadovoljan svojim učinkom (takmičio sam se samo u sastavljanju), ali još više sam zadovoljan samim tokom (svih) takmičenja. Odlični takmičari, dosta takmičara, solidan broj ekipa, fer-plej, sudije na visini zadatka,...

Luka је рекао...

Kao selektor, prvo želim zahvaliti Slavku i Hajri, što su svojim doprinosom, sa dvije "drvene" medalje, ekipu BOŽIVRAN II svrstali u top-5 hrvatske enigmatike.

Sličan uspjeh polučen je daleke 1990. godine, na posljednjem 22. SZJ u Puli, kada su dvije ekipe BOŽIVRANA: Radovniković, Bilankov i Pavičić, te Bakotić, Ligutić i Pauk zauzela prva dva mjesta u sastavljanju (EPAZAJ). Na tim susretima Ivra, Željko i Luka su sa Čvorom podijelili zlato u rješavanju (EPOH), a Zdenko, Miro i Mladen su uzeli broncu u brzopoteznom turniru u rješavanju, dok su splitske odgonetačice B.Martić, S.Horvatin i V.Ligutić uzele ekipno srebro (EPOcaJ). U pojedinačnoj konkurenciji Luka je bio viceprvak u sastavljanju zagonetaka (PAZAJ), dok se Mladen okitio broncom, kao i Bogdana u rješavanju (POcaJ).

Nekon malog podsjetnika na slavne dane BOŽIVRANA, evo kratkog osvrta na netom održano natjecanje.

Dakle, selektor je napravio odličan posao "na draftu", no u toj euforiji, očito je napravio veliki gaf kod formiranja A-tima. Naime, da je više vjerovao u "Modrićev" talent, poštujući njegov uspon, te ga uvrstio od "prve minute" umjesto iskusnog veterana Mira, na gornjoj slici bi se danas "šepurio" BOŽIVRAN I.