петак, 23. јул 2021.

BRZO ĆE BRZEĆE

 Eroteka

Jednog običnog dana prije mjesec-dva u stanu Bovana...Sjedim za kompjuterom, a Najbolja Od Svih Žena radi svoje poslove i povremeno komuniciramo (taman onoliko da ne zaboravimo kako zvuči čiji glas). Najbolje Od Svih Žena već po instinktu zna kada može da me prekine u dubokoumnom radu, te me radoznalo upita:

-Šta je smiješno, daj i meni kaži da se i ja smijem (Zapazila da se smješkam dok dvoprsto kucam po tastaturi).

- Ma, evo pita me (kažem ime kolege koga ćemo za potrebe ove priče zvati K.) hoću li u Sporeće?!

- Šta ti je to, a i šta je smiješno?

- Sporeće je Brzeće, neko selo na Kopaoniku gdje su zakazani Susreti...evo odgovaram mu da ima vremena...a smiješno mi „Sporeće“. Duhovito!

- Kad je to? Idemo li?

- Krajem avgusta, ako sam do sada svuda išao, trebalo bi da idem i tamo iko je baš daleko. Nisu mogli naći dalje, a uz to je izolovano od  svijeta. Evo piše da selo ima 200 stanovnika i da je Brus na 20 kilometara, a i Brus je velegrad...Nije ni mali izdatak, ali valjda ću se nekako organizovati i otići.

- Čekaj, čekaj šta to moje uši čuju?! Otići ćeš?! Ispravno se kaže OTIĆI ĆEMO! (povišenim glasom).

- Ima prevoz iz Novog Sada, ali treba da se prija... (zaustim da kažem „prijavimo“).

- PRIJAVLJUJ! ...i sebe i mene i Ogija...da nije tako daleko pa da idu i Miloš, Jelena i Luka (nešto gunđa pominje nekome familiju i ode u drugu sobu).

- Alooooo, Sandra (čujem da telefonom zove šeficu) ...pribilježi me za dane odmora 26. avgusta, šest dana...danas ćemo se dogovoriti kada dođem na posao...

- Jesi li nas prijavio? (upada ponovo su sobu).

Razmišljam i zaključujem da sam izvukao premiju te daleke 1990. godine. Znam nekoliko kolega kojima žene zvocaju čim pomenu da idu da se zamlaćuju na okupljanjima enigmata, a Najbolja Od Svih Žene, ne da se ne buni već  me i podstiče.

Brzo će Brzeće.

5 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Javio se K.
:)

Pročitao.
Pozdravljam ga i ovim putem.

Nedjeljko Nedić је рекао...

Jesi izvukao premiju. Moja se nije htjela pojaviti ni lani kada joj je SOZAH bio kilometar od kuće, a sad joj kao krivo!!!

Slavko Bovan је рекао...

Pročitaj joj ovo...u svrhu edukacije :)

Slavko Bovan је рекао...

Nisam mogao ni pretpostaviti da će neko u ovom veselom tekstu naći ono što nisam napisao. Koliko moraš biti ograničen (kao terasa) da u ovome pročitaš nešto nenapisano. Iš!

Slavko Bovan је рекао...

Ipak se (samo) dvoje Bovana sprema za Brzeće. Postoji mala šansa da se priključi i treći, ali...