среда, 18. мај 2022.

JUČE U VALPOVU







Piše: Stjepan Najman

Prvo, vrijeme je krivac što se nije održala ''pod kestenom'' koji je bio u punom cvatu. Kiša cijeli dan, sa dijelovima sunčanog, oblačnog i vjetrovitog je primorala sve nas održati program u prostoru Gradske knjižnice.

Odazvalo se pozivu oko 35 zainteresiranih. Program je vodila i moderirala Katarina Bulut Čolaković koja je na početku kratko upoznala sa projektom. Potom je potpredsjednik Ogranka Matice hrvatske u Valpovu Jozo Bogdanović kratko  izrekao viđenje da bi potom glavni dio izlaganja izrekao kolega Jovan Nedić. On je govorio o radu na knjizi i o autoru istaknuvši dugogodišnje poznanstvo i prijateljstvo. Posebno se dotakao prijateljevanje enigmata iz svih krajeva bivše države koje traje desetljećima bilo kroz službene susrete ili neformalne sastanke.

Na kraju su ''natjerali'' i mene da pričam o svojoj enigmatskoj ''karijeri'', o radu na ovoj knjizi i sl.

Posjetitelje je dočekao listić (arak A4 presavijen na pola) na 4 str. sa već objavljenim zagonetkama (ne preteškim)  na odgonetanje uz, dakako, ponuđenim nagradama u obliku knjiga.
 

2 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Danas mi je stigao poklon (ova knjiga).
Zahvaljujem se Stjepanu i kuuririma (Beli Manastir - Batajnica - Kikinda).

Knjiga je vrlo interesantna. Čestitam još jednom.

Slavko Bovan је рекао...

Ako kolega Najman odluči, može mi poslati PDF knjige pa ću je objaviti na ovom blogu. Mislim da bi trebalo da je vidi što više enigmata jer bi još neko mogao doći na ideju da uradi isto (obraditi enigmatiku svog kraja).