петак, 6. мај 2022.

NOVI POSAO ZA EKK

Dobar glas se daleko čuje, pa tako mogu obavestiti članove EKK da je u izgledu (99,99 %) nova saradnja sa jednom redakcijom koja se nalazi u gradu koji je oko 455 km  vazdušne linije (oko 700 km putem) od Kikinde. 

Na preporuku prijatelja kluba (koga nikad nisam sreo u životu, ali koji prati naš rad), pre nekoliko dana su mi se javili sa prvom ponudom. Poslao sam im ogledne primere i sad samo treba da dobijemo teme, te da se prihvatimo posla - dve strane raznovrsne enigmatike sedmično. 

10 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Đe je glavni inspektor pa da pogodi o kom gradu je riječ?!

Slavko Bovan је рекао...

Inače, sve je dogovoreno. List će početi sa izlaženjem krajem juna. Od ponedjeljka stižu teme (zadaje redakcija) a tada će nekoliko kolega, članova EKK, dobiti specifična zaduženja.

N. Petkovski је рекао...

Ako sam ja prozvan, moguće rešenje je ZADAR (cestovna udaljenost 772,10 km, zračna udaljenost 453,52 km), u obzir dolazi i Ljubljana (cestovna udaljenost 701,73 km i zračna 461,64 km.), a Bogami moguće je i Mengeš u Sloveniji sa otprilike 15 km udaljenosti od Ljubljane.

N. Petkovski је рекао...

Ako moram da odaberem samo jednu opciju, onda tipujem na Ljubljanu i Branka Milovanovića.

Slavko Bovan је рекао...

Pogrešno.

N. Petkovski је рекао...

E baš me interesuje koji je to grad, jer vazdušna linija od 455 km na prostoru bivše Jugoslavije obuhvata neka mesta u Sloveniji, severni deo Jadrana i Makedoniju. Ostalo bi bilo u inostranstvu - Bugarska, Rumunija, Austrija i Mađarska. 455 km od Kikinde su moguća i u južnom delu Srbije, ali nikako 700 km putevima.

Slavko Bovan је рекао...

Ono POGREŠNO odnosi se na Ljubljanu. Šta kaže daljinar, koliko je do Budimpešte, Bukurešta, krakova i sl?

N. Petkovski је рекао...

Pošto verujem da bi se ta saradnja obavljala na srpskom jeziku (ekavica, možda i ijekavica), ne izgleda mi da je u pitanju nešto u inostranstvu, nego na domaćem tlu, jedino ako se ne radi o našim zemljacima u inostranim državama gde izdaju svoje lokalne novine na neki naš jezik. Daljinomer za Budimpeštu, Bukurešt, Krakov ne pokazuje ni približno brojeve 455 i 700.

Prekidam istragu i čekam da Slavko priloži tačnu lokaciju, pa da vidim koliko sam bio blizi ili daleko od tačnog pogotka.

Miroslav Cvetković је рекао...

Ваздушном линијом је 184 километра од Скопља :)

N. Petkovski је рекао...

Očekivao sam da će dosad biti objavljen grad udaljen oko 700 km suvozemnim putem i 455 km. avionskom linijom od Kikinde. Naveo sam 3 moguća rešenja - Zadar, Ljubljana i Mengeš, tipovao na Ljubljanu (pogrešno), ali mnogo verovatnije bi bio Mengeš u Sloveniji i eventualna saradnja sa Štefanom Markovičem. Jedino za Mengeš odgovaraju ponuđene kilometraže 700 i 455 km. "Pomoć" koju je ponudio Miroslav ne ide jer u radijusu od 184 km nema mesta udaljenog od Kikinde 700 i 455 km.