среда, 11. мај 2022.

SA SAJTA ESS

Енигматски савез Србије у наредним месецима организује 3. Отворено првенство Србије у састављању загонетака. Кроз четири кола имаћете прилику да се надмећете у састављању скандинавке, анаграма, ребуса и стиховне загонетке, а такмичар који освоји највише бодова биће шампион Србије за 2022. годину. Победник конкурса биће проглашен на овогодишњим Сусретима енигмата Србије , а награде ће добити и три најуспешнија такмичара у свакој дисциплини.   Компанија “Новости”, која увек подржава активности ЕСС, обезбедиће књиге из свог издавачког портфолија.

ЈОШ ПЕТ ДАНА ДО КРАЈА ПРВОГ КОЛА ТАКМИЧЕЊА У САСТАВЉАЊУ СКАНДИНАВКИ

У првом колу, које се одржава под називом "Меморијал Миодрага Тошића" (у знак сећања на врсног састављача укрштеница из Београда) ваш задатак је да саставите скандинавку на димензије 12х18 (заједно са описним пољима), какве су у часопису “Енигма”. Изрез за слику треба да буде величине 6х7 у било ком углу, а речи не могу да улазе у рубна поља скандинавке. Два тематска појма који морају да се нађу у укрштеници су КОЦЕЉЕВА и ТАМНАВА.

Сваки такмичар може да пошаље највише три рада за шампионат. Радове треба припремити као што је уобичајено, са изворима за мање познате појмове. Тако припремљене скандинавке пошаљите на мејл: vojadodevski@gmail.com или на адресу Воја Додевски, Ђеновачка 8, 14106 Ваљево, најкасније до 15. maja 2022.

Свим учесницима такмичења Енигматски савез Србије жели добру забаву и успешне резултате! 

1 коментар:

Анониман је рекао...


Захваљујемо на објави првог кола 3. Првенства Србије у састављању загонетака!

Председник ЕСС
Владимир Шарић Влашар