уторак, 7. јун 2022.

SINOĆ U TREBINJU


 Piše: Dragiša Cetić

Završetak iz snova! 
Vrijeme odlično, cjelodnevnu tešku vrućinu zamijenio je prijatni povjetarac u bašti restorana "Humsko", na obali Trebišnjice, prijatna muzika, okupljanje raspoloženih ekipa i čekanje mraka za ostvarenje svih tehničkih uslova.
Datum je nagovještavao da bi to mogao biti "Dan D", ali je ukupni pobjednik od ranije već bio poznat, tako da je određenu dozu neizvjesnosti trebala pružiti borba za drugo mjesto, gdje smo prije početka posljednjeg kola "bježali" trećeplasiranom 3 poena. Moja ekipa je u autu, na putu do Trebinja, pokazivala određenu dozu letargije, neku vrstu umora i zasićenosti od petomjesečnog igranja. Malo se, skoro nikako, pričalo o kvizu! Ta 3 poena su nas malo probudila, jer su sve naše računice pokazivale da smo "odavno" sigurni drugi (propust u tabeli organizatora). Na poluvremenu, poslije prvog seta od 4x5 pitanja, gdje smo već u prvoj oblasti loše iskoristili džokera (3 tačna odgovora na 5 pitanja), raspoloženje za našim stolom u silaznoj putanji. Drugo poluvrijeme blistavo, sa 19 od 20, uz kiks iz sporta (ekipa, tj. motor Sebastiana Vettela 2010-2013), ali ne znamo kako stoje ostale ekipe. Proglašenje pobjednika koje ide od posljednjeg prema prvom mjestu ipak je podiglo atmosferu u ekipi "Drma mi srce" na stari, dobro poznati nivo, kojim smo za sve ovo vrijeme uspjeli da osvojimo i omekšamo Trebinjce i steknemo u svim ostalim ekipama nove, dobre prijatelje! Proglašen je i ukupni pobjednik kviza, ekipa "Ogradari", koja je odlučila da novčanu nagradu od 400KM pokloni u humanitarne svrhe, što je pozdravljeno velikim aplauzom! Inače, samo ime "Ogradari" asocira na ogradu s koje momci redovno prate koncerte grupe "Hladno pivo", čiji su veliki fanovi, a slučaj je htio da već u petak, u okviru "Motorijade 22", Mile Kekin i društvo nastupe u Trebinju!
Uz poziv za učešće u sljedećoj sezoni, uz puno osmijeha i čvrst stisak ruke, uslijedio je srdačan rastanak dobrih drugara!

4 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Čestitam! (Ako sam dobro shvatio, sinoć ste pobjedili)

Hvala na pjesnički nadahnutom izvještaju.

Dragiša је рекао...

Naravno, pobjeda!
Pjesnički sam to ostavio čitaocima na volju!
U foto-finišu 33 - 32 - 32 -...

Hvala na čestitkama!

Ilija Đurković је рекао...

Svaka čast ekipi! Dragiša, divan tekst!

Slavko Bovan је рекао...

Vježbajte za Olimpijski kviz (Nevesinjsku olimpijadu). Stekli su se uslovi da Gacko ima predstavnika u finalu.