петак, 1. јул 2022.

NOVA KNJIGA „ČVORA“

Pokušavajući animirati zagonetačke autore da se uključe u akciju izdavanja knjiga zagonetačke tematike „razgovarao“ sam s velikim brojem njih, a rezultati su vidljivi izdanim knjigama tijekom protekle tri godine. Pokušavao sam iskoristiti svaku mogućnost iz popratnih enigmatskih djelatnosti, pa tako i činjenicu da se vode brojne računalne baze vezane uz pojedine vrste zagonetaka. Kako mi je Luka Pavičić ponudio svoje podatke o autorima zagonetaka u Feniksu, Kvizorami i Kviskoteci, što smo ih gotovo godinu dana uspoređivali i dopunjavali u pripremi za budući leksikon zagonetača. Gledajući što se sve objavljuje, došao sam na ideju da pripremimo zbirku objavljenih piramida (i klinova) iz samo jednog časopisa, pa je kocka pala na riječki Feniks (što ne znači da i drugi listovi neće biti obrađeni ako se nađe zainteresiranih autora). I tako sam uspio Luku uvući u još jedan projekt, za koji je on imao već dosta pripremljenog materijala, no trebalo ga je dopuniti, prekontrolirati, uobličiti – i danas imamo nogu knjigu koju smo nazvali Piramide časopisa Feniks. U njoj se nalazi 578 piramida, a najviše su ih objavili Antun Košir, Krešimir Majetić, Alfredo Ivankov, Pero Galogaža, Valter Kvalić i Željko Jozić.

Nova zagonetačka knjiga u izdanju Čvora iz Bjelovara – Piramide časopisa Feniks - ima 112 stranica (17x24 cm) čiji sadržaj je podijeljen na nekoliko poglavlja: Piramide 11 (najduža riječ 11 slova!), Piramide 12, Piramide 13, Piramide 14, Piramide 15 i Piramide 16 – gdje su pobrojene odgonetke svih objavljenih piramida i klinova u časopisu Feniks od početka njegova izdavanja do kraja 2021. godine. Uz svaku skupinu predstavljeni su radovi petnaestero najuspješnijih autora. Poseban dodatak je kazalo najdužih riječi (od devet do šesnaest slova). Na kraju knjige je poseban pregled svih autora čije su piramide objavljene u Feniksu.

Kao i sve knjige do sada i ova knjiga tiskana je u ograničenom broju primjeraka a može se naručiti od Čvor d. o. o. Bjelovar. Cijena knjige je 80 kn (u to je uključena i dostavna poštarina za Hrvatsku!), a uplate se vrše putem banke koristeći IBAN Čvora: HR 5224020061100002081, a u rubrici Poziv na broj unosi se OIB naručitelja. Bilo bi dobro da po izvršenoj uplati nazovete Tajništvo i javite točnu adresu za dostavu (tel. 043 244 050) i potrebne podatke javite na e-poštu jadranka@cvor.hr. Knjigu možete dobiti i pouzećem a cijena knjige i poštarine je 105 kn.

Za uplate izvan Hrvatske cijena je 15 eura (uključena je vrlo skupa dostavna poštarina za inozemstvo) a koriste se IBAN: HR 5224020061100002081, Swift code: ESBCHR22 i VAT: HR72793634017. Ne postoji mogućnost dostave pouzećem. (sh)

1 коментар:

Slavko Bovan је рекао...

Čestitam!