уторак, 16. август 2022.

OLIMPIJSKI KVIZ

Radio Nevesinje:

Побједник 18. издања Олимпијског квиза који се приређује у оквиру Невесињске олимпијаде је Велимир Шмркић, електро инжењер и професор у Средњошколском центру „Алекса Шантић“. Ово је његов осми тријумф на овом енигматско-забавном такмичењу .

У узбудљивом финалу у Дому културе „Небојша Глоговац“ готово до самог краја је било неизвјесно. Шмркић је прво одлично одиграо асоцијације и прије посљедње игре смањио заостатак за прошлогодишњим шампионом Славком Бованом на шест бодова, а потом је у финишу показао највише знања и концентрације. Најбољи енигмата Србије је и ове године сјајним наступом обогатио ово забавно такмичење. У Кикинду ће понијети сребрну медаљу и лијепе утиске са Невесињске олимпијаде.

Прву медаљу на Олимпијском квизу освојио је електро инжењер, енигмата и велики мајстор анаграма Драгиша Цетић из Гацка. Бронзано одличје је било у складу са његовим очекивањима, мада се у финишу опасно примакао водећем двојцу. И четврти учесник финала инжењер електротехнике и рачунарства Миљан Чабрило показао је висок степен општег знања. Измакла му је медаља, али је као финалиста заслужио новачну награду.

Медаље је уручио начелник општине и предсједник Организационог одбора Невесињске олимпијаде Миленко Авдаловић.

Финале је иначе протекло у лијепој атмосфери са доста забавних секвенци. Организатори су честитали рођендан маскоти Невесињске олимпијаде, пошто је управо на квизу прије 14 година невесињски карикатуриста по први пут представио овог кршног Херцеговца у народној ношњи који је убрзо постао саставни дио традиционалне невесињске манифестације.

И публика је имала прилику да учествује у игри, а главна награда је отишла у руке Игора Стевића који је први ријешио загонетни појам.

Организатор Олимпијског квиза је Радио Невесиње, а покровитељ Општина Невесиње. Захваљујући спонзорству породице Џонлага подијељене су и специјалне награде.
 

1 коментар:

Slavko Bovan је рекао...

Javno se zavhvaljujem Dragomiru Grahovcu, organizatoru i autoru kviza na prilici koju mi je pružio - DA UŽIVAM U IGRI. Zahvaljujem se i "ljutim rivalima". Bilo je dobro!