уторак, 10. септембар 2024.

IZVEŠTAJ O RADU (2)

April: Gordana Jovanović Šarić objavila knjigu „Ozarje s dlana“.

Na SOZAH-u u Rapcu - dva druga mesta za Kikindu na Prvenstvu Hrvatske. Članovi ekipe EKK na Prvenstvu Hrvatske u sastavljanju enigmatskih zadataka: Jovan Nedić, Boris Babič i Slavko Bovan. Članovi ekipe EKK u rešavanju: Rešad Besničanin, Nebojša Dragomirović i Slavko Bovan. U pojedinačnim sastavljačkim disciplinama zabeleženo je više visokih i vrlo visokih plasmana. Pojedinačno rešavanje – N. Dragomirović drugo mesto.

Maj: Održan masters u kvizingu.

Ciklus pab kvizova u Trebinju završen pobedom ekipe Dragiše Cetića i Srđana Matkovića.

Gojko Mandić objavio knjigu „Klupko“.

Gordana Jovanović Šarić objavila knjigu „Mir starina“

Jun: Pobednik 13. Memorijala „Đuro Knežević“ je Goce Pavlov iz Štipa (član EKK). Učestvovalo 45 autora sa 77 anagrama.

U Kikindi održano kvizing takmičenje za Prvenstvo sveta (istovremeno u više gradova širom sveta).
U izdanju „Čvora“ izašla knjiga „Opetovni likovi“ Borisa Antonića.
Raspisan je konkurs Enigmatski Dani ludaje.
U prvom kolu (ukrštenica) Prvenstva Srbije (ESS) učestovalo 10 članova EKK. Najbolji plasman (6. mesto) ostvario je Nebojša Dragomirović.
Na „Enigmatskoj koloniji“ u Somboru učestvovalo nekoliko članova EKK.
U drugom kolu (anagram) Prvenstva Srbije (ESS) učestovalo 11 članova EKK. Pobedio je Boris Nazansky ispred Slavka Bovana.
U Beogradu je održano Prvenstvo Srbije u kvizingu. Učestvovali su Vanja Tomašev i Branko Ljuboja.

Jul: Radoja Racanović i Željko Marinović dobili su godišnju nagradu OREN u Orašju.

Na Danu enigmata u Širokom brijegu učestvovalo je nekoliko članova EKK. Najbolji kvadrat 7x7 imao je Boris Babić, a najbolji plasman od članova EKK u sastavljanju anagrama zabeležio je Miloš Milićević (treće mesto).

Avgust: U trećem kolu Prvenstva Srbije (ESS) u sastavljanju rebusa najbolji plasman od članova EKK ostvario je Božo Miljević (drugo mesto).

Na kvizu u okviru 149. Nevesinjske olimpijade pobedio je Slavko Bovan ispred Velimira Šmrkića, dok je četvrto mesto zauzeo Srđan Matković. Osim trojice članova EKK u finalu je nastupila i Valentina Pudar.
Gojko Mandić objavio knjigu aforizama „Anketa i banketa“.

Septembar: U ćetvrtom kolu Prvenstva Srbije (ESS) u sastavljanju stihovne zagonetke najbolji plasman od članova EKK ostvario je Dragiša Cetić (treće mesto). U generalnom plasmanu pobedio je Zoran Radisavljević, dok je na drugom mestu član EKK Nebojša Dragomirović. Ukupno je učestvovalo 17 članova EKK.

Enigmatska saradnja. EKK priprema enigmatiku za “Komunu” (svakog četvrtaka jedna strana), “Subotičke novine” (svakog petka strana), “Zrenjanin” (povremeno jedna ili dve strane, godišnje se objavi 35-40 strana),“Somborske novine” (jedna strana enigmatike), “Naša reč”, Temišvar (povremeno), “Pobjeda”, Podgorica (po dogovoru, privremeno nema enigmatike, ali ponekad objave stare priloge), “Dubrovački dnevnik” (svakog petka skandinavka), “Zadarski tjednik”...

Finansiranje. Ne naplaćujemo članarinu, a finansiramo se uz pomoć sredstava koja redovno dobijamo na javnim konkursima, a taj novac se troši strogo namenski, kao i od donacija članova. Koliko imamo, toliko potrošimo.

Članstvo: Članska karta koja ima najveći broj je ona sa brojem 11O. Nakon svake skupštione vrši se revizija članstva, a kao članovi se evidentiraju svi koji učestvuju u makar jednoj akciji kluba (saradnja, takmičenje, sastanak,..) u toku kalendarske godine. Trenutno je na spisku aktivnih članova ukupno 64.

1 коментар:

Slavko Bovan је рекао...

Slobodno dopunite ako mislite da sam nešto BITNO ispustio. Naravno, ima još dosta akcija vrijednih pomena, ali mislim da sam najbitnije naveo u tekstu.