недеља, 17. фебруар 2013.

REBUSANJE (132)


Autor: Miroslav Cvetković
Fraza rešenje: 3, 10)

12 коментара:

Dejan Minić је рекао...

Ovo je Ejmi Adams, ali to ovde nije bitno.

Valjda je ovo DUG MADRIĐANKE (dugmad riđanke).

Dejan Minić је рекао...

Ovaj me malo podseti na onaj B.Nikića VRATI DUG MIĆI.

Milan S. је рекао...

Ja bih predložio DUG MADRIĐANA kao čistiju varijantu, pošto RIĐANKU nisam našao ni u jednom rečniku. Naravno, zahtevalo bi sliku konja u košulji...

Miroslav Cvetković је рекао...

Ne znam zašto bi konja oblačili u košulju kad je riđan riđokos muškarac (samim tim je riđanka OK). Naravno da sam video varijantu DUG MADRIĐANA, ali mi se, bez namere da vređam one koji misle drugačije, žene još uvek više dopadaju od muškaraca (naravno i od konja).
Jedino mi je žao što nisam našao sliku PRIRODNE riđanke obučene samo u košulju. Imao sam na desetine takvih aktova koje sam uradio početkom osamdesetih, ali nisam ih dobro čuvao - vreme im je "pojelo" boju!

Milan S. је рекао...

Priznajem, nije mi blisko to značenje da je riđan riđokos muškarac (verujem da bi se i riđi ljudi koje poznajem uvredili na to da ih neko nazove "riđanima"), ali rečnicima treba verovati. Međutim, zašto bi to značilo da je "riđanka" samim tim OK? Plavušan je plav muškarac pa plavušanka nije OK, glupan je glup muškarac pa glupanka nije OK,...

Miroslav Cvetković је рекао...

Ako doživimo štampanje 19-e ili 20-e knjige "Rečnika SANU", videćeš da riđanka postoji. To što nije zabeležena u rečnicima ne znači da ne postoji već da decenijama niko nije izdao ozbiljan rečnik srpskog jezika. Ne znam da li je zabeležena u "Rječniku JAZU".

Slavko Bovan је рекао...

Jedan od glavnih likova u "Kapelskim kresovima" - RIĐAN (a nije konj)
:)

Milan S. је рекао...

OK, u RMS ne postoji, pa i ako je korektna, svakako nije opštepoznata. A za riđana primam k znanju :)

Miroslav Cvetković је рекао...

U trećem razredu srednje škole imao sam drugaricu Branku (zvali smo je Branka riđanka). Svi smo se pitali da li je PRAVA "riđokosa devojka" (ovo valjda postoji?!). Vrlo brzo je napustila školu - njena porodica se odselila u Italiju. Tri godine kasnije, moj drugar Dragan je nabavio video-rikorder (tada čudo tehnike) i gomilu filmova za odrasle. Bili smo šokirani kada smo među "drugaricama glumicama" prepoznali Branku - mada je promenila ume u Bjanka nije bilo dileme da se radi o istoj osobi. I kad smo pomislili da će misterija sa početka priče biti rešena... odlično urađena depilacija nas je sprečila da saznamo istinu.

Slavko Bovan је рекао...

Citat sa interneta (dio teksta). Možda će naći neko vezu s ovom našom temom.

Danska banka sperme "Krios", članica najveće mreže banaka sperme koja snabdijeva više od 65 zemalja u cijelom svetu, saopštila je da više neće primati spermu riđokosih davalaca, zbog slabe potražnje za ovakvom vrstom genetskog materijala.

Mišo је рекао...

Ero, upitaš li se ti kadgod da li si normalan?!!

Slavko Bovan је рекао...

Nikad se ne upitam, jer pouzdano znam da nisam sasvim normalan.
Ko normalan ovoliko radi?!

(doduše: Bolje je biti malo lud nego malo pametan)