субота, 14. март 2015.

OSNIVAČI EK "KIKINDA"

Osnivači EK "Kikinda".
Sede: Josip Dubrović, Zlatan Pupezin, Ilija Stančul, Milorad Živanić i Paja Čudanov.
Stoje: Tunjo Džijan, Čedomir Milanović, Ervin Šalgo, Jovan Nedić, Ilija Ozdanovac, Miodrag Ivanišević, Slavko Bovan, Ognjen Bovan, Dragomir Karanović, Marko Cvijan, Milijana Bovan, Vanja Tomašev, Dobrivoj Jerinkić i Danica Stojkov.
Na fotografiji nedostaje Mirjana Grbić.
Fotografiju napravio Ištvan Kepe (fotoaparat vlasništvo Ervina Šalge)

51 коментар:

Миле Јанковић је рекао...
Администратор блога је уклонио коментар.
Slavko Bovan је рекао...

Veoma sam zadovoljan kako je sve proteklo. Osnivanje je proteklo radno i svečano, "rad po sekcijama" je takođe bio veoma uspješan, medijski je sve odlično pokriveno. Obe lokalne televizije snimile izvještaje, RTS je snimio prilog koji će biti emitovan u ponedjeljak u jutarnjem programu, pisani mediji (lokalni i Blic). Dopisnici beogradskih medija traže fotografiju i podatke.

Slavko Bovan је рекао...

Ovaj klub trenutno ima 23 člana.
Verica Rajović hoće da bude punopravni član (platila članarinu od 300 za ESS), dok su (za sada) zahteve za prijem u članstvo kao prijatelji podneli Nikola Petkovski i Krsta Ivanov.
Predsedništvo donelo odluku da se Verica, Nikola i Krsta prime u članstvo.

Očekuju se novi zahtevi, koji će po rrijemu biti razmotreni.

Slavko Bovan је рекао...

Detaljniji izveštaju možete očekivati uskoro.
Jedna od značajnijih odluka jeste da ovoj blog bude zvanično glasilo EKK, a biće povremeno objavljivan.

Slavko Bovan је рекао...

Predsednik: Zlatan Pupezin
Potpredsednik: Vanja Tomašev
Sekretar: Slavko Bovan
Počasni predsednik: Ilija Stančul

Dejan Minić је рекао...

(Mile, stidi se!)

Od srca čestitam osnivanje kluba i želim vam mnogo uspeha u radu!

Hoćemo još tekstova:)

Slavko Bovan је рекао...

Hvala, Dejane i na čestitkama i na zagradi.

Biće dosta tekstova (i nekoliko Eroteka jer je bilo ODLIČNO), ali kako je danas bio veoma sadržajan dan ne mogu garanotovati tempo objavljivanja. Veoma sam veseo razvojem događaja, pa treba malo da se priberem.

Slavko Bovan је рекао...

Ovaj svečani dan ne treba kvariti neprimerenim komentarima.

Slavko Bovan је рекао...

Obrisana dva komentara!

Dejan Minić је рекао...

Tako je. Nek se malo i Mišo stidi:)

Živeo klub!

Slavko Bovan је рекао...

Dragi gosti (četvorica iz Hrvatske i dvojica iz Beograda) uveličali ovu svečanost kikindske i srpske enigmatike, i njima ide posebna zahvalnost.

Prilikom pozdravnog govora rekoh da smo mi skroman klub koji nema ambicije da bude najbolji evropski enigmatski klub. Ne, mi smo skromni. Hoćemo da budemo najbolji enigmatski klub na Balkanu. :))))

Doduše, idemo mic po mic. Laganim koracima naprijed.

Sada polako okupljamo članstvo, pa verifikacija prijema od strane ESS, pa ćemo zasukati rukave!

Slavko Bovan је рекао...

Obrisan još jedan komentar M. Jankovića, a sve u duhu Apela koji je usvojen pre mesec dana. Sve se može reći i drugačijim rečnikom. Hvala na razumevanju!

Миле Јанковић је рекао...

Sada kada se javi J.J. ti to naravno neces brisati.
Hajde J.J. javi se.

Миле Јанковић је рекао...
Аутор је уклонио коментар.
Slavko Bovan је рекао...

Neću brisati ništa što je napisano normalnim rečnikom, pa makar bilo protiv mene. I ti napiši suštinski isto što si napisao, ali primerenim rečnikom. Neće biti izbrisano.
Naravno, ako hoćeš.
(Jedino ako ti nije cilj da neprimerenim komentarima pokvariš ovaj za enigmate iz Kikinde značajan dan)

Slavko Bovan је рекао...

Posebna zahvalnost Miodragu Ivaniševiću, autoru znaka EKK. Svi smo se složili da je znak odličan!

Slavko Bovan је рекао...

Ljubaznošću dopisništva RTS-a stigao je nemontiran snimak Osnivačke skupštine koji će u arhivi novoformiranog kluba biti veoma značajan dokument!

Миле Јанковић је рекао...

Pa, zar ti nisam juce cestitao osnivanje kluba? Sto bi ti ja nesto kvario? Evo ponovo ti cestitam osnivanje kluba.
Komentar se odnosio na drugu osobu, mada nisi tako bio rigorozan kada su u komentarima "predsjednika" bile "primerene" reci.

Slavko Bovan је рекао...

Mile, hvala na čestitkama.

Od danas važe malo rigoroznija pravila jer ovo od danas nije samo moj blog već i glasilo EKK.

Do danas sam bio tolerantniji prema svima pa i tebi.
Da li si zapazio da sam obrisao i komentar prozvane osobe koja je uzvratila istom merom.

Ponavljam, kaži šta hoćeš (i o njemu) ali prihvatljivijim rečnikom.

Slavko Bovan је рекао...

Na skupštini sam prenio sve pozdrave koji su stizali ovih dana, a pročitao sam i poruku Nikole Velikog Makedonskog:

Veoma mi je drago što će se održati osnivačka skupština EKK. Pošto iz razumljivih razloga ne mogu da dođem i lično prisustvujem na njoj, molim te da na skupštini pročitaš ove moje reči: "Šaljem srdačne pozdrave svim učesnicima osnivačke skupštine EKK, želim klubu da ima veoma uspešan rad i da postigne visok renome u enigmatskim krugovima, da bude uzor pravog prijateljstva među ljudima, da enigmatika stvori neraskidive veze između istinskim zaljubljenicima ove umstvene kategorije i da samo ona i ljudska čast bude merilo prave čovečnosti. Meni, kao prvom internacionalnom članu ovog uvaženog kluba je velika čast da budem u njegovim redovima i želim da u skladu sa mojim prezimenom PETkovski dobijem člansku knjižicu sa brojem PET. Obećavam da ću biti odan klubu i njegovim pravednim ciljevima i namerama i da ću podržavati i biti prisutan u svim njegovim aktivnostima za unapređenje enigmatike na ovim prostorima i šire. Želim uspešan rad na skupštini, čestitam svima onima koji će biti izabrani u rukovodstvu kluba, pa napred da idemo krupnim koracima. Živeli! Vaš veliki enigmatski prijatelj Nikola Petkovski."

Hvala na aplauzu, jez znam da će ga sigurno biti :):):)

Slavko Bovan је рекао...

Aplauz je bio baš na predviđenom mjestu :)

Zdenko је рекао...

Čestitam

Rešad Besničanin је рекао...

Kikinđani, neka bude srećno i berićetno!

Luka је рекао...

U komentaru prijašnjeg posta sam čestitao u ime članova splitskog kluba, a sada to činim i u svoje ime. Žao mi je što Vam se danas nisam mogao pridružiti na svečanosti.
Obzirom da EKK u članstvo prima i enigmate iz drugih država, bit će mi čast biti članonom EKK, te se nadam da će biti prilike družiti se sa ostalim članovima novoosnovanog Kluba.

Slavko Bovan је рекао...

Hvala, Luka.
Kako sekretar ima zadatak da ovakve prijave evidentira, to i činim.
I nama je čast imati u klubu takvog člana.

IlijaO је рекао...

Sretan povratak URH! Osijek-Vinkovci-Privlaka! Zahvala domaćinima na gostoprimstvu, uz napomenu: Bogojevo, Restoran "Niš"-pala je Karađorđeva i Leskovački voz! Jebote, milina...

Mandrak је рекао...

Tek sam sada ukapirao (a i inače bolje kapiram noću) da je osnivanje ovog kluba vrlo značajna stvar za našu enigmatiku, barem u potencijalu, te sa zakašnjenjem upućujem podršku i čestitke.

Анониман је рекао...

Čestitka i sretan početak EK "KIKNDA"!

Stipan

Miroslav Cvetković је рекао...

Čestitke i pozdravi Kikinđanima i gostima ovog značajnog događaja!

Mirka је рекао...

Čestitke u uspješan rad Klubu.

Slavko Bovan је рекао...

Hvala svima!
Pošto je ova tema došla brzo na listu popularnih postova lako se može zaključiti da vas ovo interesuje. Danas tokom dana biće objavljeno nekoliko zvaničnih i poluzvaničnih izveštaja.

Belirac је рекао...
Аутор је уклонио коментар.
Belirac је рекао...

Ja sam kući stigao oko pola jedan poslije ponoći. Zamislite ovakav slijed događaja: Josip vozi od Osijeka via Erdut - Bogojevo - Odžaci - Kula - Vrbas - Srbobran - Bečej - Novi Bečej do Kikinde i natrag i policija ga nigdje ne zaustavi. Ja vozim od Osijeka do Belog Manastira, ustina u gluvo doba naći, i policija me zaustavi u Kozarcu (8 km od kuće) i pita jesam li nešto pio jer im se čini da krivudam cestom... A ja nisam pio ništa drugo osim vode. I kakav je zaključak: treba piti pivo!

Анониман је рекао...

Tako je šefe!Ne daj politiku u svoju butiku!

IlijaO је рекао...

E moj Bel-omanast-irac! Eto šta ti je sreća!Ja sam bar triput ( koliko se sjećam) promašio "put do stana mog"! A bivših kolega ni za lijek- da me upute, bar!

Belirac је рекао...

Mogu vam reći da je u Kikindi bilo super, ali naporno: ukupno preko šest sati u autu (nama iz Belog Manastira i Vinkovaca još i više) pa onda kafić čim smo stigli, pa skupština i zakuska, pa drugi kafić, pa ručak u restoranu, pa Milijanini kolači i kafa, pa večera u Bogojevu... A kod večere je već bilo problema: naručiše dvojica pa onda nagovaraju i onu drugu dvojicu da se pridruže, ali ipak ne pojedosmo sve. Čak i jedno pivo jedva bi popijeno...

Ilija Đurković је рекао...

Zamjeram sekretaru što nigdje nije pomenuo moj zahtjev za pristupanje EK "Kikinda". No, prvi su dani, mnogo je posla i gužve, valjda će se popraviti... :)

Belirac је рекао...

Enigmatski susreti se uvijek koriste i za razmjenu knjiga i novina. Mišo je iz Beograda donio čak šest knjiga 19. i jednu knjigu 18. toma Rečnika SANU za šestoricu enigmata iz Hrvatske (jedan je naručio oba toma). Ja sam Miši predao jedan primjerak knjige "Bolman je bio Bolman" za naručioca iz Rakovice, Mišo je Josipu dao "Leksikon enigmata Srbije", Slavko je Sonji u Osijek poslao knjigu "Antička Grčka, Slavko, Mišo i Miodrag su dobili zagrebačke "Novosti" s člankom o SES-u u Boru, Slavko "Novosti" s člankom "Zeleni tunel generala Drapšina", Milijana je dobila rokovnike za vođenje dnevnika, za Sretena je dok Slavka deponovan 800. broj "Skandi Feniksa". kod Slavka je i najnoviji broj "Skandi Feniksa" i jedna od posljednjih "Kvizorama"...

IlijaO је рекао...

Ma imenjače, ti si već upisan zlatnim slovima i namjera je bila čuvati te kao asa iz rukava, u igri radnog naslova
"3 Ilije"!
Poz!

Belirac је рекао...

Iliji iz Podgorice.
Pa, Ilija, svi učesnici skupštine znaju da si ti član EKK-a i to jedan iz trijumvirata Ilijā (ovo ā treba čitati s dužinom).

Ilija Đurković је рекао...

Sada mi je lakše, već sam mislio da me se gore niko nije sjetio...

Slavko Bovan је рекао...

Ilija Podgorički.
Naravno da te računamo. Osnivači EKK su mi svjedoci da sam te pomenuo više puta, a u kasnijim razgovorima smo zaključili da ti je mjesto u prvoj rješavačkoj ekipi EKK!

Ono što te ne navodim u spisku članova evo objašnjenja.
Sve se računa od momenta osnivanja. Od tada bilježim redom, prvo Osnivače (tako je i Nikola Petkovski "izgubio" članski broj 5). Evo tebe bilježim pod brojem 25. Kasnije ćemo se dogovoriti o detaljima.

Belirac је рекао...

Slike kasne jer je fotograf zaboravio ponijeti kabel pa ih nije bilo moguće u Kikindi prebaciti na laptom. Upravo se slaže fotoalbum na Facebooku.

Slavko Bovan је рекао...

Hvala, Ilija Slavonski!
Hvala, Jovane.

Dopune izvještaja uz duhovite i zanimljive detalje su uvijek dobro došle.

IlijaO је рекао...

(A)MIGO-JAVIIII SEEEE!

Ilija Đurković је рекао...

Slqavko, sada mi je lakše, mada nisam ni sumnjao u sve to. Čast mi je biti u vašem društvu!
Nadam se da ću i ja nekada dočekati da u Podgorici osnujemo enigmatski klub ili makar sekciju :)

Migo је рекао...

Zahvaljujući domaćinima u Kikindi smo proveli jedan dan na najboljii mogući način - uradili smo ono zbog čega smo se okupili i lijepo smo se družili u prijatnom razgovoru. Bilo je i ića i pića, naravno. Unaprijed se radujem ponovnom susretu sa dragim ljudima. Pozdrav svima

Belirac је рекао...

Ilija Podgorički, pa ništa lakše, osnuj u Podgorici ogranak internacionalnog Enigmatskog kluba "Kikinda". Mi iz Osijeka i oko Osijeka stižemo na osnivačku skupštinu...:)

Belirac је рекао...

Zaboravih napisati da podržavam ovu novu blogovsku politiku: brisanje neprimjerenih komentara. I ja sam uklonio jedan svoj komentar, ali da bih isprevio grešku u pisanju (mada je ostala još jedna greška).

IlijaO је рекао...

Što se više družimo, sve se više razumijemo(mislim na BeliRaC-a).
Podržavam prijedlog za Podgoricu i avansiram kartu!
Iako će Lega inzistirati da krenemo dva dana ranije, jer Podgorica je daleko( a ni tamo nisam ni bio ni pio!)

Slavko Bovan је рекао...

Dobre ideje valja podržati!