среда, 7. јун 2017.

HARMONIJA NEBA


У Челинцу представљена књига «Хармонија неба»


У читаоници Народне библиотеке «Иво Андрић» у Челинцу представљена је књига «Хармонија неба – упознај себе и друге» Гојка Мандића, једног од најпознатијих астролога у Републици Српској.

На овом занимљивом књижевном дружењу посјетиоци су искористили несвакидашњу прилику да се упознају са утицајем звијезда на карактер и судбину појединца. 

- Велика предност у животу је упознати људе с којима живите и радите, а посебно оне који вас воле или не воле. Мислите да све знате о својим најближим, а они вас одједном изненаде неким својим поступком што доживите као гром из ведра неба. Вјерујете да све о себи знате, а онда вас «превесла» или изнервира сваки шарлатан. Из ове књиге можете сазнати какви сте заправо ви, ону своју страну коју потискујете, али која вас заправо истиче и мимо ваше воље, а и о људима с којима сте у контакту што вољом што зато што морате – рекао је промотор књиге Борислав Максимовић, уредник «Челиначких новина».

Мандић је одговарао на бројна питања посјетилаца: како се прави натална карта, шта је хороскопски знак, а шта подзнак, који хороскопски знаци живе у слози, а који у договореном примирју или константном рату, који знак је чему склон, а од чега треба да бјежи, утицај хороскопа на разне животне области...

- Нема ни изузетно добрих ни изузетно лоших хороскопских знакова. Сви имају и добре и лоше особине. Важно је да упознате своје мане и врлине, како бисте оно добро што су вам звијезде даровале на рођењу искористили, а оне лоше апскете каналисали. Тумачење хороскопа није гатање, него читање трагова које на нас остављају звијезде у тренутку када се рађамо – рекао је поред осталог Мандић.

Књигу «Хармонија неба – упознај себе и друге» недавно је објавила бањалучка «Бина» коју води познати енигматичар Младен Спасојевић.

Гојко Мандић рођен је 22. марта 1958. године у Здени, предграђу Санског Моста. Живи у Бањалуци гдје ради као правник па се зове Сањалучанином. Круг својих интересовања крстио је акронимом ПЕХАР (поезија, енигматика, хумор, астрологија, радио). Астрологијом се бави из хобија дуже од три деценије. Сматра да је она чаролија, права хармонија неба, у чијем ритму треба да живимо.

Прву књигу обајвио је 1997. године, а «Хармонија неба» му је 24. по реду, али прва из области астрологије. Настала је на темељу готово дводеценијске сарадње са «Челиначким новинама».

 Борислав МАКСИМОВИЋ


4 коментара:

Gojko је рекао...

Promocija bila u znaku Blizanaca,duplog znaka,ali i duplog datuma(06.06).Pošto je ona i duhovna disciplina nije ni slučajno što bi na Duhove...Merkur je planeta komunikacija i baš je iste bilo na promociji.Merkur vlada i bibliotekama...Na promociji je bio i kolega enigmata Mirko Stanković...sa Čelinačkim novinama sarađujem od 2000-te.ovih dana treba da izađe 212 broj.Ranije sam u pomenutom časopisu imao i anagram: Čelinačke novine: KONAČNE VELIČINE

Dragiša је рекао...

Pozdrav za Gojka!

Sad mu je briga
25. knjiga!

Mirka је рекао...

Gojko zna šta nam svima treba
Zdravlja, sreće i Harmonija neba!

Rešad Besničanin је рекао...

Svaka čast Gojko - čeka se sledeća knjiga!