четвртак, 12. октобар 2017.

BOŽIVRAN - KRIŽALJKE (13-16)


2 коментара:

Радоја Рацановић је рекао...


Ovdje bih ipak prokomentarisao rad koji je osvojio 13. mjesto, kod mene je bio među prvih 5. Od brojčanih pokazatelja, kojima obično dajem prednost, imao je veliki broj slovnih skupina – 39; bio je samo jedan rad sa većim brojem (42). Sama ta činjenica upućuje na lijepu strukturu uvrštenih pojmova, među kojima nema nepoznatih ili teško rješivih. Uz to ima veoma lijepi raspored i ne preveliki broj crnih polja te tri 14-oslovna pojma, među kojima je i tematski. Dobar utisak nije bitno pokvarila činjenica da su 2 od njih u množini (uključujući tematski) zahvaljujući prethodno navedenom, ali i lijepoj vezi tih množina (Einstein) i trećoj 14-ici (Atlantski ocean).

Luka је рекао...

Sebe ne smatram nekim križaljkašem i radovi s mojim potpisom ne viđaju se često u enigmatskim listovima, već to radim uglavnom samo za natječaje. Jedino gdje sam prisutan jest Solinska kronika, za koju križeljke radim od prvog broja i tako već 278 mjeseci.

Bjelina mi nije prioritet, jer nisam majstor u tome, no zato vodim računa o rješivosti i "prozračnosti". Potrudim se napraviti križaljku koja nema crnih polja uz rub križaljke, i po mugućnosti da se crna polja ne diraju čak ni dijagonalno. Pojedinim ocjenjivačima baš to upadne u oko, te moj rad ponekad zauzme i zapaženiji plasman.

Zahvalju jem se svima na udijeljenim bodovima, a posebno Radoji na pozitivnim riječima glede ovoga uratka.