среда, 11. октобар 2017.

REBUSANJE (2982)

5, 5, 6
Autor: Svetlana Jorgaćijević
EDL 2017 - 17. mesto (38 poena)

17 коментара:

IlijaO је рекао...

PRELI PEHAR MONIKA!

Milan Žarkovački је рекао...

Zašto je ovaj rebus tako nisko plasiran? Verovatno zbog poznatosti te kombinacije Monika – harmonika, koja čini prevelik njegov deo. Fraza i rešenje su mu bitno bolji i skladniji od mnogih prethodnih.

Svetlana је рекао...

Nekako sam osećala da će od mojih rebusa ovaj najbolje da prođe. Dva rebusa sam pravila za takmičenje, a još tri (prilično neoriginalana) sam poslala čisto da Slavko ima šta da objavljuje na blogu. (Pošto redovno popisujem rebuse za bazu, primetila sam koliko rebusa mesečno Dejan mora da napravi da bi svaki dan mogao biti objavljen barem jedan rebus.)
Ovaj rebus je jedan od ta tri.

Sa jednim od ona druga dva sam lično bila prilično zadovoljna, pa me baš zanima kakve je ocene taj dobio i gde je na kraju završio.

IlijaO је рекао...

Ni u ovom rebusu, (a to sad Milanu ne smeta ?), nije naznačeno latinsko ime biljke, iako je teže raspoznati da se radi baš o lipi ( a što je, po meni, lošija varijanta dočaravanja stabla lipe).
Vrlo lako se može zamijeniti sa nečim drugim sličnim.
Inače je rebus sasvim okej, a stvar plasmana je u žiriju, koji je očito razinu vrednovanja postavio malo drugačije.

Svetlana је рекао...

Ilija, nije moglo biti toliko teško pogoditi lipu kada si već u 10:02 rešio rebus. :D

Latinske nazive ću staviti kod nekih drugih rebusa gde će jako teško biti prepoznati biljku.

Slavko Bovan је рекао...

Svetlana dobro zapažaš. Vrlo sam zadovoljan efektima EDL kada su rebusi u pitanju. Biće ih baš dosta za objavljivanje. Termin u 10.00 će biti kaparisan za njih do i-ha-haj. (Zasad je sve popunjeno do 05.11.2017. a biće još).
Što se tiče žiriranja - Kakvo god bilo žiriranje, mora se napraviti nekakva tabela, pa nije nikakvo čudo da se dobri rebusi nađu i niže na tabeli... Biće dosta dobrih rebusa koje ćete vidjeti na ovom blogu, koji nisu dobili bodove sticajem okolnosti, ali su sasvim dobri za udarni termin u 10.00(Trljam ruke).
Takođe, biće objavljeno i nekoliko rebusa kojima (da se pjesnički izrazim) nešto fali, pa nisu bili ponuđeni žiriju na ocjenjivanje. Tu će biti dosta materijala za (meni drago) tupljenje, ali (takođe, svima drago) oštrenje.

Slično je i sarebusima sa Boživrana. Luka je (po povoljnim uslovima) zakupio termin u 16.00 za 21 rebus, nakon toga idu još tri Dejanova, a očekujem da Luka probere još nekoliko koji su za objavljivanje, a kod žirija nisu pobudili previše simpatija.

Milan Žarkovački је рекао...
Аутор је уклонио коментар.
Milan Žarkovački је рекао...

Šta hoćeš, Ilija O., tim stalnim zadirkivanjem mene? Vidi se da to ne može biti dobronamerno, iako u svojoj slatkorečivosti voliš da tvrdiš suprotno! Šta Milanu smeta, šta Milanu ne smeta!? Neumesno! Mani me se, čoveče!

IlijaO је рекао...

Šta se pališ ( k'o Hepo kocka!)? Nisam zadirkivao, samo sam primjetio!
Naime, ti imaš različita mjerila ( komentar na Rebusanje 2708) kad je autor netko drugi. Sad se valjda ne bi zamjerio Svetlani
A, na kraju, uopće te se nije teško maniti....:-(

Slavko Bovan је рекао...

Hmmmm, a da ipak odložim put, jer je moguće da oni zaduženi za red na TIO neće moći da se izbore sa tim odgovornim zadatkom?
Neće valjda biti fajta?!

Hajdemo malo da se priberemo, te se vratimo (legitimnom) tupljenju!
(Uzvičnik jeste na kraju rečenice)

Slavko Bovan је рекао...

Što se tiče grafičkog prikaza rebusa, on je za moj ukus ODLIČAN. Obratite pažnju na sklad boja između lipe kakva je u ovo doba godine i harmonike. Pohvala za Svetlanu.

Milan Žarkovački је рекао...

Odlično, Ilija, lepo si pokazao koliko su tvoje primedbe besmislene, pošto se vidi da nema nikakvih mojih različitih merila. I drago mi je što ti je lako da me se maneš.

Slavko, naravno da mi je uvek žao zbog ovakvih stvari, i zbog rada ispod kojih se dešavaju, zbog autora, blogovlasnika i zbog posetilaca; ali moram nekad reagovati; šta je to Ilijino ponašanje?! Šta je ako nije zadirkivanje? I da podsetim na njegovu tipičnu strategiju, koja uopšte nije naivna: Po pravilu napiše neku nejasnu primedbu, a kad onaj ko je prozvan reaguje Ilija se više ne oglašava, zadržavajaću nekakvu prividnu bezgrešnost. Nepošteno!

Znam da ima svega na blogovima, i svestan sam osetljivosti situacije, ali ponekad se branim. Reagovao sam jedan put na više destina neprijatnosti.

Neću više reagovati.

IlijaO је рекао...

He-he--nema brige! No fajt i no koment!

Dragiša је рекао...

MA ON ČAK KRIVI LAŽ!

Slavko Bovan је рекао...

Već nekoliko puta sam polazio da ubacim oznaku "Svetlana Jorgaćijević" u lijevi stubac, ali svaki put malo prikočim jer ne znam kako to da izvedem a da stane u jedan red. Vjerovatno će biti "Svetlana J." Ili tako ili: "Svetlana Jorgaćijević Subotica" :)
PS: Vidi Snežana Stamenković Jovanović, Sremska Kamenica

Milan Žarkovački је рекао...

Ovo Dragišino shvatam pozitivno, hvala, Dragiša! :-)

Slavko, koliko znam Svetlanu, ona bi volela da se vidi što manje, po mogućstvu da njeno ime zapišeš sa dva hijeroglifa. :-)

Izgleda da neće biti fajta.

Svetlana је рекао...

Milan je u pravu, Svetlana J. će biti sasvim dovoljno. :-D