среда, 14. фебруар 2018.

ZKD U KVIZORAMI




Piše: Vjeko Hudolin


ZAGONETAČKI KLUB DRAGALIĆ  U SUTRAŠNJOJ KVIZORAMI
Puno naših radova u prestižnoj hrvatskoj zagonetačkoj reviji
Danas je članove i prijatelje Zagonetačkog kluba Dragalić razveselio Boris Nazansky, urednik Kvizorame, renomirane hrvatske zagonetačke revije svojom e-mail pošiljkom – sa tri stranice tog časopisa (br. 1350) koji će se sutra pojaviti u prodaji na kioscima.
Kolega Nazanski  je u rubrici „Urednička riječ“ u broju 1344 od 6. siječnja pisao o aktivnostima i planovima našeg mladog Kluba.  Tada smo dogovorili da naši članovi pripreme sitnije zagonetke za jednu stranicu Kvizorame. Potrudili smo se, sastavili, pripremili i poslali svoje radove, a ono umjesto na jednoj naši radovi našli su se na više stranica. To nas je ugodno iznenadilo.  Tim više što su svjetlo dana ugledali i radovi naših članova koji su tek zakoračili u svijet zagonetaštva (Evica Kraljić, Mirjana i Igor Šupica i Mirjana Škrinjarić), a ima ih još nekoliko talentiranih.
Prigodno slovo kolege Nazanskog i objavljivanje većeg broja radova u ovoj Kvizorami, sadržajno i grafički lijepo uređene stranice za znakom našeg kluba, bit će nam, vjerujem,  novi veliki poticaj za rad. Već sutra u osječkom dvotjedniku Agroglasu izlaze dvje stranice zagonetaka koje uređuje Zagonetački klub Dragalić, dobro nam funkcioniraju ova naša Facebook stranica i blog Zagonetači i rješavači,  Branka Modrića, potporu nam daju i blogovi Deseta umjetnost enigmatika (DUE), Nedjeljka Nedića i Enigmatikatio (tupljenje i oštrenje),  Slavka Bovana, iz dana u dan imamo sve više članova, počeli smo akciju prikupljanja knjiga za zagonetačku knjižnicu…
Zadovoljni smo onim što smo učinili za kratko vrijeme postojanja i djelovanja, zahvaljujući među, ostalim i svima vama, dragi prijatelji koji svojim zagonetkama ili posjetom obogaćujete našu stranicu.   

5 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Vrijedne kolege iz Dragalića zaslužuju svaku vrstu podrške. Samo naprijed!

Анониман је рекао...

Slavko, hvala u ime svih članova i prijatelja Zagonetačkog kluba Dragalić na objavi ovih stranica Kvizorame. Osobito nam je drago što u jedom malom mjestu poput Dragalića sa manje od 600 stanovnika imamo 5-6 mlađih ljudi jako zainteresiranih za zagonetaštvo. Većina njih je u posljednja dva mjeseca, otkako Klub djeluje, sastavila svoje prve i to korektne radove: premetaljke, potiraljke, palindrome, kriptograme, indiretke, križaljke...To nam je i bio jedan od glavnih ciljeva da pokušamo animirati mlade i pomoći im da zakorače u čarobni svijet zagonetaštva.

Vjeko Hudolin

Luka је рекао...

Rješenja premeta i tsl.:

Natko Zrnčić-Dim
Mirko Fodor
N(ovsk)a
majčina dušica
lokomotiva
Duško Valentić
Anđelko Akrap
Mario Mandžukić
onomtopeja
Antonio Stradivari
Reportaže i zapisi

IlijaO је рекао...

Ja ću ono što inače volim rješavati, "Narudžba":
DIPLOMAC-KOLIČINA-OBDUCENT-VIDOKRUG-KSILOFON-PROCJENA-JARUŽALO-RAZGOVOR-GLADIOLA-NAMETNIK-ULTRAPAS-KARIJERA-BRITKOST-OKUPATOR-AKROSTIH-STAKALCE-MOTOCIKL-USPOMENA-ŽLAHTINA

Jeste li vi naručili PICU S CRVIMA I KUKCIMA?

IlijaO је рекао...

Luka, nedostaju FILIPINI! I "DOBRE PRIČE DVA"!