петак, 27. јул 2018.

OLIMPIJSKI KVIZ

У оквиру „Невесињске олимпијаде 2018“ јубиларни 15. пут биће приређено енигматско-забавно такмичење Олимпијски квиз. Квалификационо тестирање биће одржано у Средњошколском центру „Алекса Шантић" у уторак 7. августа са почетком у 20 часова, а велико финале на програму је у Великој сали Општине Невесиње, у четвртак, 9. августа.
Основне новчане награде обезбиједила је Општина Невесиње. Породица покојног Велибора Џонлаге који је три пута тријумфовао на Олимпијском квизу и ове године је спонзорисала такмичење, па је и наградни фонд доста богатији. Осим финалиста на новчане награде могу рачунати побједник квалификација и најбоље пласирана жена. Наградна игра за гледаоце „Погоди и освоји 100 КМ“ биће приређена током финалне вечери.
Олимпијски квиз представља комбинацију енигматско-забавних игара које углавном преферирају опште знање са симболичним уводом посвећеним Невесињској олимпијади. До сада је кроз ову олимпијску игру продефиловало око 300 такмичара, а највише успјеха имали су Велимир Шмркић, Велибор Џонлага и Марко Рајковић. Посљедњих неколико година Олимпијски квиз привачи пажњу љубитеља енигматике из читавог региона. Организатор такмичења је Радио Невесиње.
Пријаве за квалификационо тестирање:
E-mail: graha.dr@teol.net
Tel: 065-691-484

PITANJA SA PROŠLOGODIŠNJEG TESTA SU OVDE

1 коментар:

Slavko Bovan је рекао...

I ove godine u finalu očekujemo učešće makar jednog člana EKK.