понедељак, 30. децембар 2013.

NAGRADE





Ilija Đurković kao prvoplasirani obio je knjigu sa slike.
Knjigama su nagarađeni još i Vladimir Obradović, Čedomir Milanović i Svetislav Cvetković.
Rade Goljović dobija tapšanje za fer-plej.
Žreb je odlučio da knjigu dobije broj 11, a to je Darko Čekerevac.
Molim dobitnike nagrada da jave adresu!
Još jednom čestitka svima, /Autoru specijalna!/ i zahvalnost na učešću.

6 коментара:

Aleksandra је рекао...

Čestitam pobedniku,a i svim ostalim takmičarima.Koliko sam upoznata,takmičili su se vrhunski enigmatičari,tako da mi je čast i zadovoljstvo da budem u takvom društvu.Takođe čestitke autoru rebusa na trudu i maštovitosti.Za nas "laike",na prvi pogled teški i nerešivi,međutim,kad se malo "mućne",može se rešiti nešto.
Hvala i domaćinu bloga i pozdrav svima od mene :)

Slavko Bovan је рекао...

Hvala Aleksandra.
Javno pohvaljujem Aleksandru i još nekoliko učesnika koji su iako tvrde sa su "laici" svojim učešćem pripomogli da ovo bude jako takmičenje.
(Potajno sam se nadao da će žrijeb ići na ruku nekom od učesnika koji su simboličnim učešćem omasovili takmičenje. Ipak, kako sam i obećeo - žrijeb je bio pošten te knjiga ide Darku, koji je zabilježio solidan rezultat. Naravno, i on zaslužuje nagradu.)

Slavko Bovan је рекао...

Žao mi je što ne mogu svima (26 ili 29 učesnika!)da pošaljem po knjigu.

Ipak, biće još nekih takmičenje - Sledeće več za mjesec dana - autor Dejan Minić, te treba štediti na knjigama. Osiromašiće mi biblioteka :)

prof che је рекао...

Хвала на објективном жребу (као Французима за СП) :)

Slavko Bovan је рекао...

Ne znam kako je bilo Francuzima, ali ovo kod mene je bilo pošteno! (Kao što rekoh, rado bih svima dao knjigu,ali može samo jedna. Kad je jedna, onda neka sreća odluči)

N. Petkovski је рекао...

Mojke velike cestitke i bravo za pobednika - moga druga Iliju, takodje velike cestitke i bravo i za Milana koji je pripremio i priredio ovo druzenje i takmicenje. Rebusi su bili super, odaziv ucesnika u resavanju odlican. Pun pogodak!

Zato sto je takmicenje bilo u subotu i nedelju, dakle vikend dane, znao sam da necu imati vremena ni mogucnosti da ozbiljnije ucestvujem u resavanju. Taj period od 30 sati sam bio u gostima po protokolu i planu aktivnosti na nekoliko mesta kod rodjaka moga zeta u Roterdamu, Utrehtu, Gorinhemu i Merkerku, pa se znalo da cu moci samo ovlas u prolazu izmedju dva zalogaja da provirim na blogu. Ali sam cvrsto obecao da cu makar simbolicno iz postovanja prema autoru da resim makar jedan rebus. To sam obecao i ispunio obecanje - u prvoj fazi u pauzi izmedju rucka i deserta sam resio cak dva rebusa: br. 15 i 22, a onda u pauzi izmedju deserta i sladoleda jos dva (cak i bez pomoci iako je bila druga faza): br. 4 i 10 i bio na pragu resenja jos na dva rebusa: br. 12 i 6. Za br. 12 sam imao ......KA VEZA, ali nisam mogao da nadjem pocetak resenja. Tu me zaveo natpis na prvom kavezu: made in china, pa sam mislio da je u prvom kavezu trebala biti i pobegla neka zivotinja karakteristicna za Kinu, recimo panda, ali se ona ne uklapa u resenju. Nisam resio rebus i kad sam procitao resenje slatko sam se nasmejao zato sto BIO LOS upravo odgovara onome "made in china". Bravo za odlicnu Milanovu caku, naseo sam na nju. Za rebus br 6 sam imao ..... SPREMNO GOSPA CEKA, ali nisam mogao naci model Tojote sa 6 slova koji zavrsava na S. Pomogli su mi holandski domacini i pronasli da je to PRIUS, ali mi manjkalo jedno slovo i ja blento nisam se setio da to PRIUS treba da procitam na nasem jeziku gde ce doci u sredini jedno J, pa ce tako doci PRIJA koju gospa spremno ceka. Nisam resio ni taj rebus, ali sa 4 resena sam 400% nadmasio obecanje.

Danas smo se prosetali do Haga i Skheveningena (tako se izgovara SKHeveningen, nije "š" kao sto mnogi kazu), a onda sam natenane otvorio blog i prostudirao takmicenje, resenja i tabelu. Pa ja sam cak i odlicno prosao, iako je to apsolutno nevazno. Vazno je da sam ucinio cast Milanu i svolim makar simbolicnim ucescem doprineo da ovo tamicenje bude sto bogatije. Vidim da bih resio jos desetak rebusa, neke u drugoj, pa i u trecoj fazi, ali podosta od njih bih vrlo tesko resio, pa i nikako ne bih resio. Sve u svemu, super. Eto pored domacih resavaca i resavaca iz blizeg inostranstva (iz bivse Juge), bilo je i dva resavaca iz malo podaljeg inostranstva - Dejan iz Soluna i ja iz Holandije :):):)