уторак, 31. децембар 2013.

RETROVIZOR (2)

Jul:
Miodrag Tošić objavio petu knjigu “Enigmatskog rečnika 5”.

Avgust:
Na Širokom Brijegu održano okupljanje skoro svih hercegovačkih enigmata. Bilo je baš-baš-baš lijepo. Preporučujem da pronađete tekstove o tom hepeningu.
U Nevesinju sam učestvovao u Olimpijskom kvizu i zauzeo odlično treće mjesto. Pobijedio je Marko Rajković, koji je sada jedan od mlađih saradnika “Tupljenja i oštrenje”. Preporučujem da pronađete tekstove o prijatnom iskustvu.
Zabilježio sam hiljaditi prilog u “Politikinom zabavniku”. Evo i sada se tapšem po ramenu.
Aco Brajković objavio knjigu “Kvizpedija.
U Vranju održani Susreti enigmata Srbije, mnoooooogoooo bolji nego što su mnogi očekivali, a bilo je i nekih uspjeha za mene, ali i za “Tupljenje i oštrenje”. Petorka (Dejan, Ilija, Gojko, Nikola i Slavko) uradila je šta je uradila (Pročitajte tekstove i pogledajte fotografije). U Vranju je bilo baš prijatno i lijepo. U isto vrijeme u Somboru je održavana Enigmatska kolonija. Pošto sam (povremeno) Supermen, bio sam prisutan i 500 km sjevernije od Vranja. Jedan moj anagram je u jednoj kategodiji pobijedio, a bio sam prisutan i na još jednom takmičenju. (Rekoh da neću o neprijatnim događajima ni pisati niti ću psovati, detalje preskačem i sve stavljam ad akta).

Septembar:
Bilo je nekoliko novinskih tesktova, priloga na lokalnim televizijama ali i jedan dobar prilog na RTS. Na moju veliku radost “Pobjeda” pisala o najvećem uspjehu crnogorskog enigmate Ilije Đurkovića (u Vranju). Malo sam pripomogao oko objavljivanja teksta, ali su me baš obradovali. Ilija to zaslužuje!
Sa Najboljom od svih žena bio sam član ekspedicije srpskih enigmata koji su gostovali na SOZAH-u u Osijeku. I tu je bilo nekih uspjeha, ali više od takmičarskih uspjeha, te nekih sporednih pojava prilikom proglašavanja rezultata, na mene je jači utisak ostavilo druženje sa kolegama, a POSEBNO segment nazvan tura “Baranja za početnike” koju je za Bovane i Adnana Spahića organizovao Jovan Nedić (sa porodicom). Pročitajte tekstove i pogledajte fotografije na kojima se izmotavamo po Baranji.

Oktobar:
Sajam knjiga u Beogradu bio je prilika za brojne enigmatske susrete. Pogledajte izvještaje.  Pošto je u oktobru blog dobio OZNAKE lakše ćete nalaziti tražene postove. U Perlezu je održano takmičenje u kvizingu, a najbolji je Kikinđanin Vanja Tomašev. U Pekingu su se takmičili logičari.
"Blic" je objavio veliki tekst pod naslovom “Može da reši svaku zagonetku” sa ovolikom (širim ruke) mojom slikom. Kikindski novinari daju značajan doprinos popularisanju enigmatike i na tome im se i ovom prilikom zahvaljujem.
Na takmičenju koje je organizovao Dejan Glišić iz Zagreba, jedan moj anagram zauzeo prvo mjesto.

Novembar:
Objavljeni rezultati drugog kola Naslovnih anagram. Pobjednik je Mesud Malkoč iz Bihaća, a u generalnom poretku prvi je Zdenko Capan.
Počelo je treće kolo Naslovnjaka.
Sonja Nedić objavila da će raditi diplomski rad kome će tema biti enigmatika. Svi smo veseli zbog toga. Javno sam obećao da ću doći u Osijek na odbranu diplomskog rada.
Miodrag Ivanišević objavio knjigu “Rebusi i kako ih se rešiti”.

Decembar:
(Preskačem dio iz razumljivih razloga)
Nedavno smo imali priliku da uživamo u rebusima Milana Sečujskoj. Pobjednik je…jeste…Ilija.

Bilo je još niz važnih dešavanja.

Izvolite u komentarima dopuniti sve što nedostaje, a mislite da je važno.

Нема коментара: