недеља, 6. април 2014.

EVERGRIN (27)

4, 8
Piše: Budimir Ćosović
Autor: Dragan Dobra
Objava: Kvizorama broj 14 (27.6.1992.) strana 27

Novo ruho (samo nadodana boja), mislim da je to originalan Reisingerov crtež (Pero i autoportret), tko bi pored toga išao raditi novo ruho???

5 коментара:

IlijaO је рекао...

PERO PATRIOTA !

Slavko Bovan је рекао...

da

Slavko Bovan је рекао...

Stigla mi je ovakva poruka:
Mislim da bi rubrika "Evergrin" morala zadržati bar minimum dokumentarnosti, što znači da treba objavljivati originalne zagonetke u cijelosti (naslov, postavka, potpis i sl.) s bar najosnovnijim bibliografskim podacima (list, broj, datum i stranica). U tom slučaju objave iz te rubrike moći će se koristiti npr. za pravljene antologija, pregleda, evidencija i sl. ili služiti kao izvori npr. za članke o autorima, vrstama zagonetaka, rekordima, enigmatskoj terminologiji i sl.
Ovako kako je to u ovom slučaju uradio Ćosović to neće biti moguće. Ako bi npr. nekome zatrebali podaci o tom Dobrinom rebusu, on bi morao listati 1992. godište "Kvizorame" i moliti boga da rebus nije objavljen u decembru.
Zato predlažem da zamoliš sve saradnike da za tu rubriku skeniraju cijeli rad s rezolucijom minimalno 200, da kod skeniranja predložak ne stavljaju ukoso i da navode minimalne bibliografske podatke.

Slavko Bovan је рекао...

Sa zapažanjima i predlogom iz poruke se slažem, ali mislim da ponešto možemo i naknadno dopisati i dopuniti (zajedničkom akcijom).

Buda је рекао...

Prihvaćam sve što je rečeno u komentaru. Mislim da je sken dobar, rezolucija je 200 (ili čak 300), drugih podataka nažalost nemam, ali ću ih probati dobaviti i upotpuniti. I ja sam rubriku shvatio kao mogućnost da se nadopunom dođe do kvalitetnih podataka za one koji će raditi arhivu. Pokušat ću doći do točnijoh podataka (danas) dok je prilog još uvijek vidljiv na postu.