недеља, 25. мај 2014.

DALMATINSKI ENIGMATI

Piše: Luka Pavičić
Danas 25. svibnja u dnevniku Slobodna Dalmacija je objavljen 365 broj enigmatskog podlistka "SFINGA Roberta Pauletića". Ovaj broj je naslovljen ENIGMATSKA SILA, DALMACIJA. Na slikama su redom: 1. Marko Mihaljević (Ostrvica), 2.  Mate Medvidović (Žrnovnica), 3. Rudolf Reić (Split), 4. Maksim Antić (Šibenik), 5. Zdravko Žarković (Zadar), 6. Luka Pavičić (Split), 7. Mate Ivandić (Brnaze), 8. Stipe Omero (Split), 9. Kruno Matić (Sinj) i 10. Zdenko Han (Split), te na većoj slici Tonči Milat (Korčula),trenutno vodeći na Kviskotekinom prvenstvu države.

11 коментара:

Belirac је рекао...

Rijetko se objavljuju križaljke s ovakvom tematikom i to još u neenigmatskom listu. Zato čestitka autoru i redakciji.

Slavko Bovan је рекао...

Svakako je ovo potez hvale vrijedan.

Luka је рекао...

Na preostale tri stranice podlistka) objavljeni su enigmatske uspješnice imenovanih, te inih dalmatinskih enigmata:
prvoplasirane Tandem-skandinavke Božidara Šimundže (Dicmo), prvoplasirani filmogram Igora Jelovčića (Jezera-Murter) i drugoplasirani Igora Restovića (Split) s ovogodišnjeg jubilarnog 10. Kviskotekinog prvenstva.

Анониман је рекао...

Nasi krizaljkasi najbolji u Hrvatskoj je vrlo problematican naslov. I to bez ( najboljeg) Bilankova, Kunca, Bakotica, Sarica... Odlicnih sastavljaca ima svugdje, narocito u Slavoniji (Jozic, Vlahov, Ranko Nedic...) i kod nas u Primorju (Pavic, Ricijas, Kvalic, Barisic, Corak, Ivankov...) Bilo bi dobro da Luka posalje tekst sa druge stranice prilooga u SD u kojem stoji da su oni najbolji na PH u kojem sudjeluju i SVI najbolji srpski enigmati. Zanima li koga istina uopce? Pero

Анониман је рекао...

Naravno da nas zanima sve sto je vezano za nas i nashu rabotu, posebno istina. Zato je vazno da se javljaju oni koji znaju, imaju sta reci. Svi znamo pogrijeshiti, pretjerati, promashiti, zaletjeti se... nista strashno... vazno je da nas neko "poklopi" chinjenicama, znanjem, konstruktivnom kritikom i sl. Shutnja nije zlato... Hvala Peri sto se javio kao sigurno jedan od najpozvanijih.

Hajro

Željko Jozić је рекао...

Zanimljiva tema za raspravu.
Samo tu postoji problem - nema
šanse da se u poplavi raznih interesa tu bilo što dokaže, pa
čak i s činjenicama.

Nevenko је рекао...

Ima mali problem. Nisu Hercegovci pomenuti kao ozbiljan enigmatski faktor.


Nevenko

Slavko Bovan је рекао...

Nevenko, Hercegovci nisu pomenuti jer je valjda opštepoznato da su oni (mi) van svih kategorija, ukratko ekstra klasa za sebe :)

Slavko Bovan је рекао...

Luka mi je obećao da će sutra poslati ostale strane iz SD koje su nam interesantne.

Marko Mihaljević је рекао...

Evo da se i ja oglasim. Pozdrav Peri
i ostalim komentatorima, a posebni pozdrav enigmatskom korpusu iz Širokog Brijega. Za ovaj novinski prilog sam saznao da će biti objavljen u subota od Luke Pavičića kad smo se družili u Trogiru. Uopće nije sporno da u cijeloj Hrvatskoj ima veoma izvrsnih enigmata. Kviskoteka je ovdje htjela prestaviti aktivne enigmate sa područja Dalmacije (iako vidim da nedostaju mene dva draga enigmata Miro Šarić i Željko
Bilankov iz Splita). Meni općenito termin "najbolji križaljkaši" ne znači ništa. Ja se enigmatikom bavim zato što to volim i trudim se biti inovativan, a ne da bi se natjecao tko je bolje. To neka ocjenjuju rješavači jer se zbog njih sve ovo i radi.

Анониман је рекао...

Iskreno, nisam imao pojma da je ovako nešto objavljeno. Moj prijatelj Luka Pavičić danas me je informirao o tome. Mislite li da je potrebno komentirati bilo što? Mislite li da je vrijedno toga? Onda doista ne poznate u što se sve može pretvoriti čovjek! Poslušnici i beskičmenjaci u pratnji samo potvrđuju pravilo.

Željko Bilankov