четвртак, 26. фебруар 2015.

LOGO EK KIKINDA (2)

Autor: Miroslav Bovan
Autor: Miodrag Ivanišević
Evo još radnih verzija znaka EK Kikinda. Dozvoljeno je iznošenje zapažanja, sugestija, glasanje... Treba olakšati žiriju pri izboru. Moguće su dorade, a možete i vi poslati svoj predlog. Možda će nekada u vašoj biografiji biti važna odrednica: "Uradio logo EKK".

7 коментара:

N. Petkovski је рекао...

Moje mišljenje:

Meni se najviše dopada prvi, ovalni izgled logoa, ali da se koriguje sledeće: crno polje iznad mamuta da bude belo i da naziv KIKINDA u sredini polja bude pod znakom navoda jer to je naziv kluba. U sredini slova "D" da se povuče jedna mala bela uspravna crtica, da slovo više dobije fizionomiju slova "D", a da se u sredini slova "A" stavi mala bela tačka ili mali sitan beli trougao da slovo "A" bude kompletno. Ovo zbog toga što ovako postavljena slova "DA" deluju veoma masivno u odnosu na tanana slova "KIKI". Smatram da mamut obavezno ostane na logou jer to je simbol Kikinde.

Ako se većina odluči za drugi, okrugli logo, onda važe isti predlozi i za njega, ali da se pažljivo odabere koja će polja biti crna. Okolina mamuta da bude bela.

Ostali predlozi sa sovom mi se ne dopadaju. Znam na šta asocira sova, ali mislim da je mamut zaštitni znak Kikinde.

Ovo su moja viđenja i smatram da su maksimalno konstruktivna. Na kraju krajeva, to će biti i moj logo, pošto ću biti prvi internacionalni član ovog kluba.

Miroslav Cvetković је рекао...

Mamut je daleka prošlost Kikinde, a sove SADAŠNJOST. Sova je mnogo bliža ovom našem zanatu dok mamuta možemo povezati (ako smo zluradi) sa stanjem u srpskoj enigmativi :)
P.S.: malo mi smeta boja očiju sove.

IlijaO је рекао...

Slažem se s Miroslavom glede odnosa mamuta i sove! Jer, da je mamut imao mozga, opstao bi do danas!

Zdenko је рекао...

Sova, onaj sa bijelim slovima.

N. Petkovski је рекао...

De gustibus non est disputandum

IlijaO је рекао...

O ukusima ne treba raspravljati, reče Nikola!
Ali:
Si duo faciunt idem, non est idem.
A ja bih rekao:
Fata viam invenient.
Jer ja ću biti drugi internacionalac!

Giša је рекао...

Grb sa sovom (bilo koja verzija) je mnogo moderniji i ljepši. Verzija sa sjenkom je teža za implementaciju kada se radi štampani materijal.

Bavio sam se grafičkim dizajnom, pa znam o čemu pričam...

Jedino što bih možda izmijenio je srce (stavio bih također srce, ali ljepšeg oblika).