четвртак, 26. фебруар 2015.

REŠAVANJE REBUSA

U utorak 3. marta, na ovom mestu održaće se takmičenje u rešavanju rebusa koje je sastavio Svetislav Cvetković. (Grafička priprema i supervizor Dejan Minić)
Takmičenje će biti podeljeno u dve faze. Prva faza će trajati od 19:00 do 21:30 u kojoj će rešavači imati kao pomoć samo broj slova u rešenju. U drugoj fazi, od 21:30 do 23:00, biće data još jedna pomoć, broj slova u frazi, ali će se za svako rešenje dobijati 50% poena od osnovne vrednosti. Svaki od 14 rebusa ima početnu vrednost od 10 poena.
Takmičari će imati pravo da pošalju po jedan set rešenja za svaku fazu, ali će u drugoj fazi biti dozvoljeno slati eventualne ispravke rešenja iz prve faze.
 
Rešenja rebusa treba slati na slavkobovan@yahoo.co.uk. Biće dozvoljeno maksimalno kašnjenje od 5 minuta, s tim što će se za svaki minut kašnjenja dobijati 1 negativan poen.  
Pobednik takmičenja je rešavač sa najviše osvojenih poena, a u slučaju da dva ili više takmičara imaju jednak broj poena, onda će presuditi veći broj poena u prvoj fazi. Ako i tad bude izjednačeno onda će se uzimati u obzir vreme prijema prvog seta rešenja.
Svaki od zadatih rebusa trebalo bi da ima jedinstveno rešenje. Domaćin takmičenja priznaće neko alternativno rešenje samo ako zadovoljava visoke standarde.
 
Najbolje plasirani takmičar biće nagrađen knjigom dok će još jednu knjigu dobiti neko od takmičara koji pošalje makar jedan od 14 zadatih rebusa.
Pozivam sve posetioce ovog bloga da se uključe u ovo takmičenje kako bismo masovnošću nagradili trud autora, a samo takmičenje učinili zanimljivijim.

3 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Sve je spakovano. Još samo da se pojave i rješavači!

N. Petkovski је рекао...

Termin mi ič ne odgovara, ona prva faza i deo druge, ali se nadam da rešim bar 1-2 komada do kraja vremena, da bi bilo jednog čoveka više na tabeli.

Slavko Bovan је рекао...

Nikola, znaš da cijenim takve postupke!