петак, 3. јул 2015.

ANAGRAMIRANJE (1756)

Autor: Mihajlo Džudžar

15 коментара:

Dusan је рекао...

BOBI MOJSOVSKI

Dejan Minić је рекао...

Znam da je ovaj momak učestvovao u ˝Iks faktoru˝, ali ova postavka je potpuno besmislena ili ja nešto ne kapiram?!

N. Petkovski је рекао...

Dejane, Bobi je bio potpuno SVOJ, originalan i jedinstven u izvođenju pesama, a bio je i potpuno IKS (FAKTOR), maestralan, bio je prava BOMBA i osvojio drugo mesto. Anagram je taman po meri.

Dejan Minić је рекао...

Razumem ja šta je autor hteo da kaže, ali SVOJ I IKS BOMBO ne može da se kaže. Besmisleno je i ne znači ništa.

N. Petkovski је рекао...

Nakon IKS je trebala zapeta, dakle SVOJ I IKS, BOMBO (ovo bi bilo obraćanje Bobiju) i onda bi bilo sve OK.

Dejan Minić је рекао...

Tu zapetu sam već unapred ukalkulisao:), kad sve ovo kažem. Znači, ja priđem Bobiju i kažem mu: SVOJ (si) I IKS (?!) (si) , BOMBO! Moram da se nasmejem.

IlijaO је рекао...

Još uvijek nije načisto niti kako se točno preziva: MOjsovski ili Mojsoski?
A u potpunosti se slažem s Dejanom ( unatoč Nikolinim uzaludnim objašnjenjima)
Ovo je klasičan "l'art pour l'art" uradak, a čudim se, opet Nikoli, koji je inače znalac kad se radi o zakonitostima i poretku riječi u rečenici i o smislu rečenice, pa pravda nešto što se opravdati ne može!

Slavko Bovan је рекао...

Već znate da je ovo vrlo tolerantan blog, te je dozvoljeno (čak i poželjno) povremeno uzvikivanje: Ua, urednik, Ua, blogogazda, Ua, autor!
Naglasak je na onome "povremeno".

Moja greška je izostavljena zapeta.

mihajlo је рекао...

hvala Dejane na dobronamernoj kritici postavke koju sam dao...

kad bi za neku personu anagram bio SEKS BOMBO bilo bi uredu, pa sam na to stavio IKS BOMBO i nisam se nadao da je to toliki promašaj

hvala Nikoli i Slavku na odbrani, ali kada je nešto bez veze to treba da se kaže ... meni je izgledalo OK!

IlijaO је рекао...

Mogla je i jedna manje diskutabilna postavka: BOME, BIO SVOJSKI!
Ovo Bome je , valjda izvedenica od "bogme", kao uzrečica u značenju doista, stvarno, uistinu!

mihajlo је рекао...

A odakle sada ,,E,,

IlijaO је рекао...

E pa to je , očito, višak- lapsus calami!

Dejan Minić је рекао...

Pozdrav, Mihajlo! (s moje strane zaista nije bilo loše namere)

mihajlo је рекао...

verujem Dejane, a pravio sam ga par sekundi pre proglašenja i od raspoloživih slova je ispalo tako kako je ispalo, no omanuo sam i u prgnozi jer sam mislio da će on da pobedi. Možda je malo bolje sa navodncima ,,IKS,, no nema veze.
Idemo dalje!

pozdrav!

N. Petkovski је рекао...

Iskoristili ste moje trodnevno odsustvo pa raspalili po meni. Nema problema prijatelji (pre svega Dejan i naročito IlijaO). Neću uopšte da vam kontriram (naročito ne IlijiO), samo ću vam reči da UOPŠTE NISTE U PRAVU. Ja, dakle, navodno pravdam nešto što se opravdati ne može! Ja ću tebi IlijaO jednako: napadaš nešto što se napadati ne može, pa smo onda kvit, a ti razmišlaj zašto nisi u pravu i da je anagram sasvim u redu.

Dejane, naravno da Bobiju možeš reći SVOJ (si) I IKS (si), BOMBO! jer ovo je ANAGRAM isključivo od slova konkretnog imena i prezimena čoveka koji je bio zaista SVOJ i imao IKS (faktor), čime je bio prava BOMBA na takmičenju i tu nema mesta za one pomoćne (si) (si) što bi razbilo onu famu da je "besmisleno i ne znači ništa", to se u anagramu podrazumeva. On tebi takođe može reći SVOJ (si) I KLIKER (si), BOMBO čime će ti napraviti kompliment da si JEDINSTVEN I DA IMAŠ KLIKERA tj. sposobnisti za pravljenje rebusa i da si u tome prava BOMBA. I budi siguran da ti se neće uopšte smejati.

Mene je nasmejao IlijaO u želji da začini što više svoj komentar kontra meni napisao ono "BOME, BIO SVOJSKI! Ovo Bome je, valjda izvedenica od "bogme". Nije VALJDA, nego upravo JESTE izvedenica od "bogme" i to svi znaju (ja se ne čudim što ti to ne znaš, eto ne znaš, pa šta). A ono nepostojeće "E" nije lapsus kalami (jer nije štamparska greška, tj. greška u pisanju), nego lapsus mozgus (odnosno lapsus mentis). Zato IlijaO, smiri hormone i ne čudi se svemu što ćeš pročitati ili čuti od mene, a ne shvataš ili ti se ne dopada, nego bez žurbe razmisli malo, valjda ovaj Nikola zna šta je napisao ili rekao i nemoj mu terati inat. Može i on tebi to, pa zato (kao što si mi nedavno napisao) "nema ljutiš", pa onda "nema ljutiš".

A Mihajlu poručujem, da mu je anagram apsolutno ispravan. Da li bi bilo besmisleno da mu kažem: "ANAGRAM PET, BOMBO" jer je to skraćeno od: "anagram ti zaslužio peticu i baš si bomba zbog toga".

Čitava frka se stvorila zbog jedne izostavljene zapete.

Nemojte ovo da shvatite kao revanš, ovo je običan razgovor i razmena mišljenja, ali nije oči u oči jer smo na četiriri različita mesta - Ruski Krstur, Privlaka, Leskovac i Skopje.