уторак, 2. фебруар 2016.

NOSTALGIJA (549)

Prvi Susret enigmata Jugoslavije, 14.09.1969. godine.
(Prilog: Ilija Stančul)

10 коментара:

Krsta је рекао...

Najzad, po prvi put da vidim fotografiju sa Prvih Susreta zagonetača Jugoslavije. Prepoznajem Iliju Stančula i Slavka Peleha, a ostale neka neko imenuje? Pozdrav enigmatskim legendama!

Mursinus је рекао...

Za stolom su slijeva nadesno: Bostjančić, Stančul, Peleh, Vranicki, a krajnjeg desnog ne znam.

Belirac је рекао...

A ko je pred stolom?

Mursinus је рекао...

Meni je nepoznat. - Skup je održan u zgradi današnje Gradske knjižnice (bivša dvorana Obrtničkog doma) u Gundulićevoj 6. Na broju 2. bio je legendarni bife "Park", u kojem su se enigmati počeli skupljati u petak popodne, a Barbalić je znao doputovati već u četvrtak.

Mursinus је рекао...

Sasvim desno mogao bi biti Nikola Popović, koji je bio na prvom susretu. Treba usporediti s njegovom slikom iz tih godina.

Belirac је рекао...

Ima i danas enigmata koji na susrete kreću dva dana ranije. Eto, na primjer, tročlana slavonsko-baranjska ekipa na ljetošnji skup u Širokom Brijegu krenula je također u četvrtak...

Belirac је рекао...

je li negdje objavljen popis svih učesnika tog prvog skupa?

Belirac је рекао...

Zaboravih upitati što se to dešavalo u trenutku slikanja, dodjela nekih priznanja?

Mursinus је рекао...

Popis i skupna fotografija objavljeni su u "Čvoru" broj 15 (18. X. 1969.).

Tom prilikom dodijeljene su prve titule velemajstora, majstora itd., ali ovaj ispred stola ne podsjeća me ni na jednog enigmata.

Možda su dodijeljene i spomenice sponzorima i nekim neenigmatskim sudionicima. Trebalo bi pitati Horvata.

Na fotografiji u "Čvoru" su i neke meni (po liku) nepoznate osobe: N. Uzumović, M. Gatalica, S. Jokić, Z. Novaković, B. Medić, Z. Furtinger i još neki.

Belirac је рекао...

Našao sam članak i fotografiju u 15. broju "Čvora". Međutim, taj broj ja imam u uvezanom kompletu, koji se ne da dovoljno rastvoriti, tako da se pri skeniranju sredina neće vidjeti. Možda neko taj broj ima neuvezan i voljan je skenirati duplericu? Da pitamo "emcnakvadrat"?