петак, 26. август 2016.

MLADENOVO OBRAĆANJE

Povodom BZK- 2  (VIDI OVDE) piše Mladen Marković

Poštovane kolege i ostali učesnici konkursa/natječaja, moraćemo hitno nešto da se dogovorimo.
1) U propozicijama je pod tačkom 8 rečeno sledeće: molimo vas da koristite našu mrežu (OVDJE) radi lakše obrade radova.
Znate, ta molba nije slučajno upućena. Zamislite situaciju u kojoj je 40 ili 50 učesnika otpremilo po 2-3 rada u svim mogućim formatima. To znači da ja, kao neko ko je preuzeo obavezu da izradi katalog, MIMO PROPOZICIJA treba da prekucam sve te vaše radove (da bi, jelte, bili jednaki, jer bi katalog u suprotnom izgledao smešno), pa da onda prionem na prekucavanje i prepevavanje vaših spiskova nepoznatih reči, a ukoliko pošaljete rad u skeniranom rukopisu - da najpre dešifrujem vaše hijeroglife, pa da ih tek tada prekucam.
Šta mislite, koliko bi mi otprilike trebalo vremena za tu avanturu? 3, 7, 10 dana?
Sa žaljenjem vas obaveštavam da VIŠE neće moći tako. 
Link sa praznom mrežom je ispravan, pa ukoliko želite da učestvujete u konkursu - izvolite ga preuzeti i popuniti (ako baš ne umete da iskopirate crna polja, neka ostanu prazna). To je jedini format u kom OD DANAS možete slati svoje radove (ukoliko ne umete da koristite Word - krajnje je vreme da naučite, a ako teško i sporo učite - preporučujem da potražite pomoć ukućana, prijatelja, suseda itd).

2) Opise za manje poznate pojmove prilažite na sledeći način:
npr. NEDISCIPLINA (tu ide space) - (posle crte opet space) nepoštovanje važećih pravila (pa navedete izvor - HJP, HE, Proleksis, Klaić ili šta već koristite).
Nemojte kopirati linkove ili paragrafe sa interneta (pogotovo ne na stranom jeziku), nemojte pisati epske, trodelne, petodelne ili slične opise, i nemojte opisivati uobičajene pojmove.
Ukoliko opise dostavite u nekoj drugoj formi - nećete ih naći u rečniku na kraju kataloga (jer zaista više nemam nameru da gubim vreme na prekucavanje i prepevavanje), a tako ćete ugroziti šanse svojim radovima da budu dobro ocenjeni.

3) Molim vas da se - ukoliko niste sigurni šta se tačno podrazumeva pod simetričnom križaljkom - najpre konsultujete sa nekim iskusnijim kolegom, pa da tek tada pristupite sastavljanju. Radovi koji su simetrični samo po jednoj osi podležu diskvalifikaciji. Nemam više nameru da bilo kome šaljem reklamaciju, pa ako promašite - o tome ćete biti obavešteni tek po završetku konkursa.

4) Hvala vam što poštujete propozicije tj. što ste disciplinovani/disciplinirani, verujem da više nećete očekivati poseban tretman, i nadam se da neće biti potrebe za ponovnim sprovođenjem inkluzivne nastave.

Нема коментара: