петак, 23. септембар 2016.

EDL REBUS (7)

Rešenje: 4, 5, 3, 2
Autori: Dejan Minić i Tomislav Popović
Enigmatski Dani ludaje 2016 (7. mesto)

6 коментара:

Dejan Minić је рекао...

Vidi, vidi, realna radnja u rebusu:)

Pravi je kuriozitet ovog takmičenja da su dva autora poslala istu ideju. Pošto sam bio angažovan na sortiranju rebusa znao sam odmah za to, ali sam ime ˝kolege˝ saznao tek kad su objavljeni rezultati.

Interesantno je da smo pored istog rešenja imali donekle različite postavke. Popović je postavku zamislio nabrajanjem tri zasebna pojma (tatami, slika, Oja), dok je kod mene ˝slika˝ glagol, te sam tako sve pojmove povezao radnjom. Ipak, odlučili smo da moja grafika (kojom sam vrlo zadovoljan) ide za obojicu.

Svetlana је рекао...

I ovaj rebus mi se izuzetno sviđa.
Šta bi se desilo da je ovaj rebus pobedio? Delili bi ste pare? :D

Dejan Minić је рекао...

Svetlana, taman posla! Verovatniji scenario bi bio da Toma i ja odemo u kafanu i da sve to lepo pojedemo i popijemo.

Бранислав Никић је рекао...

Ja imam od ranije rebus sa rešenjem TATA MI JE KUPIO TO! (tatamije kupi (skuplja) Oto). Pošto mi je bio komplikovan za pripremu, nisam ga do sada objavio. Ovaj rebus je bolji od mog, pa ću ga nevoljno precrtati u svojoj evidenciji.

Анониман је рекао...

Tatami je također mnogo puta korišten u rebusima. U Feniksu je npr objavljen TATA MI DOSTA LAŽE (tatami do stalaže) od Ive Medveda. Kada sam pisao o malo vremena koje su uložili rebusaše u odnosu na anagramiste i križaljkaše tada sam mislio baš na reket, mrežu, lopticu i pogotovo tatami. Za natječaj koji traje dva mjeseca odabrati najbanalnije i najpotrošenije sportsko-rebuske pojmove i nije neki kumst. Šta nije bolje koristiti STRUNJAČU od TATAMIJA. Ide, ide, ima otok SESTRUNJ ali sad treba delati dva dana... Pozdrav, Pero

Milan S. је рекао...

Ne volim da u rebusu vidim pojam za koji nikada nisam čuo, a još pogotovo geografski, tako da predlog sa Sestrunjem, što se mene tiče, otpada u startu (a siguran sam da nisam jedini).

Bez obzira na vrlo pitko rešenje, i meni je glavni problem s ovim rebusom bio taj što je tatami dosta eksploatisan pojam. Takođe, i Oja ima sličan status kao i Ra, ara, tar i slični pojmovi koji nemaju neku zapaženu egzistenciju van ukrštenih reči i rebusa, tako da se ovaj rebus, iako je ušao među mojih prvih 10, među njima ne kotira visoko.