субота, 30. септембар 2017.

SLIKE IZ RUSKOG KRSTURA

 Mihajlo Džudžar s majicom EKK-ija i priznanjem za najbolji rebus na "Boživranu 2017".
Mihajlo s poklonima Jovana Nedića - knjigom "Bolmanska bitka", za koju je Mihajlo Džudžar preveo sažetak na rusinski jezik, knjigom "Iz moje enigmatske torbe" i brošurom "Kikindske enigme".

13 коментара:

mihajlo је рекао...

ovom prilikom se želim puno zahvaliti Slavku i Jovanu na poklonima i uloženom trudu da mi isti stignu , kao i svima vama na čestitkama i
podršci u malo nezgodnoj situaciji za mene...

mihajlo

Luka је рекао...

Zahvaljujem na ekspresnoj urudžbi priznanja, a "najrebusašu" Boživrana 2017, još jedna čestitka na polučenom rezultatu.

Belirac је рекао...

Mihajlo i njegova supruga Melanija srdačno su nas ugostili, iako smo kod njih stigli u nevrijeme, kad je već pao mrak. Ručak u Kikindi malo se odužio, onda smo još po gradu tražili kiosk na kome ima nove "Razbibrige", a do Ruskog Krstura čekalo nas je 105 km puta...

Belirac је рекао...

Iz Ruskog Krstura ispraćeni smo s punom kesom prvoklasne paprike pa se danas u Belom Manastiru priprema - ajvar.

Belirac је рекао...

I još nešto: da bismo skratili put do Sombora, iz Ruskog Krstura nismo išli preko Odžaka, nego smo se zaputili poprijeko preko Kruščića i Bačkog Brestovca do Stapara. Ne bi to bio neki naročiti problem da već nije bio mrkli mrak i na nije "crkla" baterija GPS-a... Ipak, stigosmo kući.

IlijaO је рекао...

Evo jedan "specijalitet" za Mihajla, kome čestitam na zasluženoj pobjedi!
Meni znana osoba, Anica Vukovac ( djev. ne znam), iz Privlake, ima rođenu sestru u Krsturu, kojoj također ne znam ime niti prezime!
Kako sam više puta prolazio kroz Krstur ( a na novosadskom sajmu kupovao ljutu tucanu papriku od žena iz Krstura), pa isto pričao pred Anicom, reče mi ovo što sada pišem. Poradiću na utvrđivanju identiteta te osobe ( bar ime i prezime), pa - eto zgodne prilike za druženje i viđenje uživo! A možda Mihajlo sazna prije, jer, svijet je mali....

Luka је рекао...

Neobično mi je drago što je BOŽIVRAN 2017 indirektno vrijednim domaćinima 33. SOZAH-a pomogao da dođu do sirovine za zimnicu. Da sam bliže, rado bi se prijavio kao "test-majstor".

Supruga mi dobacuje da ni njoj nije ajvar mrzak, te obzirom da mi je dala dozvolu da se družim s enigmatima, želi se predbilježiti za neku teglicu!

Slavko Bovan је рекао...

Eto ideje za neko okupljanje enigmata. Bilježimo ideje:
1. Zajedničko pravljenje ajvara enigmata i onih koji trpe enigmate (po pozivu domaćina)
2. Zajednička berba voća enigmata, uz pjevanje prigodnih pjesama koje se pjevaju na mobama (po specijalnom pozivu domaćina)
3. Zajednički rad enigmata na građevniskim objektima kolega (prisustvo slobodno, bez ikakvog ograničenja)
4. Pomaganje pri pečenju rakije (Po specijalnom pozivu domaćina, uz obaveznu kotizaciju u devizama)
5. Dopiši dalje

Belirac је рекао...

Luka kaže da mu je supruga dala dozvolu da se druži s enigmatima. Poslije 33. SOZAH-a to više ne funkcionira tako: uz druženje enigmata obavezno ide druženje i enigmatskih supruga.

Mirka је рекао...

Postoji li koji enigmatski muž? To je, izgleda, endemska vrsta.

mihajlo је рекао...

samo da napomenem IlijiO da je Krstur u Banatu,a Ruski Krstur u Bačkoj pa je pitanje odakle su pomenute osobe...

IlijaO је рекао...

Tvoj Krstur! Provjereno ruski!

Belirac је рекао...

Mirka, naravno da postoje i enigmatski muževi! Bilo je i o njima riječi u Belom Manastiru, ali nećemo ih javno ogovarati.