четвртак, 29. новембар 2018.

ELQ LIGA 2018

Piše: Luka Pavičić
Zaključeno je 7. kolo ELQ Lige On line, te je ažurirana redosljednica. Rješenja je poslalo trinaestero odgonetača, a Dijana Popović je uspjela sve točno riješiti. Čestitamo!!!
Goran nije riješio 5 pojmova u Piraklinu, te Stiho-premetaljku i Rebus, i morao se zadovoljiti drugim mjestom. Slijede Mladen, Dragiša i Ana, te trojka Miro, Tomo i Vanja sa svega 2 boda razlike.
Najlakši zadaci su bili Pananagramka i Pitalica (Matin otac) koju nije rješio po jedan, te Sudoku i Srdašce, koje nisu riješili dvoje, odnosno troje odgonetača.
Tvrd orah su očito bili Stiho-premetaljka (Samarkand - Skamandar) i Kriptogram (Kulmer - prva slova učahurenih životinja), koje je riješilo svega dvoje, odnosno troje odgonetača.
Rješavačima je poslano 8. kolo, a rok za rješavanje do 15. prosinca. Nakon provjere ispravnosti rješenja, imat ćemo prosinačku redosljednicu. Ažurirat će se potom godišnja redosljednica, a za konačni poredak će se zbrajati 5 najboljih rezultata. 
Ako se želiš zabaviti rješavanjem enigmatsko-logičkih zadataka, pridruži nam se, pošalji svoju e-mail adresu, i dobit ćeš zadatke. Sretno svima!