уторак, 20. новембар 2018.

SA FEJSBUKA


Na FB je Radoja dobio baš dosta čestitki za uspeh u Ananas-kupu, a objava je imala niz pozitivnih komentara. Ipak, izdvajam ovu prepisku koja mi se čini vrlo interesantnom.

3 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Ovo na kraju je moj pokušaj duhovitosti.

Радоја Рацановић је рекао...


Drago mi je da si ovo objavio, Slavko. Za mene je bilo pravo otkrovenje da je Ljubica sastavila više od 10 000 ukrštenica. Ja sam za nju saznao unazad nekoliko godina, kada sam se poslije duže pauze vratio u enigmatske vode, i prvenstveno sam je doživljavao kao odličnog anagrmistu, a na fb sam primjetio da se bavi i sastavljanjem palindroma. Ne znam kakav je ukršteničar, ali sama činjenica da je objavila toliki broj ukrštenih riječi, i da se sastavljanjem aktivno bavi, obezbjeđuje joj posebno mjesto u enigmatici.

Kada bolje razmislim, trenutno ima 15-ak koleginica enigmata, samo ih je na ovom takmičenju bilo 9, a ja vrlo malo znam o njihovom stvaralaštvu. Međutim, znam, Nedjeljko Nedić je tu, on poslovično zna mnogo više, i o tome će povremeno pisati na svom blogu. Ali zašto ćekati? I da li je za to dovoljna rubrika „I dame zagonetaju“? Možda je ovo prava prilika i pravo mjesto da o svakoj od naših koleginica napišemo informaciju više, da ih predstavimo na pravi način? Zašto čekati 8. mart?

Slavko Bovan је рекао...

Mislim da ima više od 15 koleginica koje se ozbiljno bave enigmatikom, ali svakako ih je nedovoljno.
Mali doprinos za afirmaciju "ženskog pera" daje i TIO. Npr. Trenutno je devet dama dobilo oznaku u lijevom stupcu (Sa tendencijom da se broj poveća)