четвртак, 21. фебруар 2019.

DANAŠNJI SUSRET

Lopatinec kod Čakovca

7 коментара:

Belirac је рекао...

U četvrtak, 21. II. 2019. godine, Lokalna akcijska grupa (LAG) Baranja iz Belog Manastira organizirala je studijski posjet LAG-u Međimurski doli i breg sa sjedištem u Nedelišću. Dvadesetjednočlana ekipa sastavljena od članova, volontera i zaposlenika (u kojoj je bio i predsjednik LAG-a dr. med. Stipan Kovačić) na put je iz Belog Manastira krenula u 5:30, a nakon vrlo sadržajnog i napornog dana vratila se u Beli Manastir u jedan sat poslije ponoći. Putnici iz Osijeka i Darde u odlasku i povratku putovali su 40 odn. 30 minuta duže.

Belirac је рекао...

Putnici su prvo obišli Sentar dr. Rudolf Steiner u mjestu DOnji Kraljevec kod Preloga, potom su bili u Mlinarskoj kući u Žabniku na obali Mure te posjetili etnografsku zbirku OPG-a Trstenjak u Marofu kod Svetpg Martina na Muri, voćnjak starih sorti jabuka kod Svetog Martina te vinariju Hažić u obližnjem Jurovčaku.
Na ručku su bili u izletištu i restoranu "Međimurski dvori" u mjestu Lopatinec kod Čakovca te su studisjki posjet završili u "LifeClass Termama Sveti Martin".

Belirac је рекао...

Naravno, putnici nisu ostali gladni: baranjski doručak u autobusu, međimurski doručak u Donjem Kraljevcu, okrepljenje u OPG-u Trstenjak, voćnjaku starih sorti jabuka i vinariji Hažić te ručak u "Međimurskim dvorima" i večera u "Arki" u Svetom Martinu. Sve u svemu: različitih i vrlo ukusnih delicija u izobilju...

Belirac је рекао...

Kao što već napisah, učesnici studijskog posjeta i domaćini imali su ručak u izletištu i restoranu "Međimurski blegi" u mjestu Lopatinec, udaljenom oko 7 km od Čakovca. U blizini se nalazi i mjesto Mihovljan, u kome žive Ivan Čotić, predsjednik Vazaka, i njegova supruga Silva Jagar Čotić. To je bila prilika za kratki međimursko-baranjski enigmatski susret, koji će ostati zabilježen priloženom fotografijom: Jovan Nedić, Vesna Nedić, Ivan Čotić, Silva Jagar Čotić.

Belirac је рекао...

Susret na slici biće i jedna od međustanica na p(rop)utovanju rječnika kupljenih prošle godine (27. X.) na 63. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga: Beograd - Beli Manastir - Lopatinec - Varaždin. Putovanje je potrajalo, ali mu se sad bliži kraj...

Luka је рекао...

Srdačni pozdrav nedićima i Čotićima iz suncem okupanog Splita!!!

Belirac је рекао...

Na slici se to baš ne vidi, ali i u Međimurju je juče (21. II.) bilo sunčano i neuobičajeno toplo za ovo doba godine.