субота, 30. март 2019.

DRUGI BROJ "KEOPSA" (6)



Još tri stranice iz drugog broja "Keopsa".

2 коментара:

Mandrak је рекао...

Primećujem da je ova kolekcija sa etiketom "најбољa српскa енигматикa" verovatno pravljena za večnost ili možda u slavu prošlosti, s obzirom na to da su tematske ličnosti uglavnom pokojnici. Nalazim da bi vampir bio pravi izbor na naslovnu stranu. :)
I veoma mi se dopao propratni tekst uz nagrađenu ukrštenicu od pre 25 godina (video sam na drugom blogu). Vanredno duhovito, odavno ništa urnebesnije nisam pročitao u nekim enigmatskim novinama. Ako je suština humora očigledni nesklad između objektivnog i subjektivnog, upućujem humoristi iskrene čestitke za smelu inovaciju, jer se dosad stvarno niko nije setio da u (svojim ili nekim drugim) novinama objavi diletantsku ukrštenicu sa zmijurinom od 10 crnih polja (i to zmijurinom koja potpuno izoluje ćošak) kao "пример врхунске комбинаторике". Ne zna se šta je tu smešnije: da li podatak da je takav rad uopšte ušao u konkurenciju za bilo kakvu nagradu (možda se neko još uvek seća da su na ozbiljnim konkursima diskvalifikovane ukrštenice sa lancima dužim od 5 cp), ili to što je autora do srži uvredila odluka žirija da se prva nagrada ne dodeli, već su njegov urnek sa pomorandžicom i Kilimandžarom okitili, ah, samo srebrom.
Ako negde postoji fan klub ovog kozera, voleo bih da budem član.

Slavko Bovan је рекао...

Sve strane iz drugog broja tempirane su za objavu svakog dana u 20 sati po tri strane (posljednja objava 09.04.). Sutra bi trebalo da se na kioscima pojavi treći broj.