субота, 22. јун 2019.

OSMI MEMORIJAL "ĐURO KNEŽEVIĆ"



Enigmatski klub Kikinda“ uspešno je realizovao još jednu akciju. Završeno je žiriranje anagrama pristiglih za Memorijal „Đuro Knežević“. U martu je objavljen zadatak – Trebalo je sastaviti anagram od:TAMBURAŠKI EVERGRIN – “KAD SE POPNEŠ NA LUDAJU. Pristiglo je 116 anagrama od 56 učesnika. Svi anagrami su šifrovani te se pristupilo kontroli i sortiranju anagrama. Nakon tri kruga „rešetanja“ u finale se plasirao čak 51 anagram. Žiri je imao zadatak da od ponuđenih finalista odabere deset najboljih i dodeli im bodove od 10 do 1. Žirirali su (abecednim redom): Budimir Ćosović (Zagreb), Žarko Đokić (Beograd), Petar Grubišić (Zagreb), Dragan Ivanovski (Skoplje), Čedomir Jelić (Vareš), Aladin Mahmutović (Maglaj), Branko Milovanović (Ljubljana), Sofija Necin (Novi Sad), Adnan Spahić (Tuzla) i Vanja Tomašev (Kikinda). EKK zahvaljuje svim sudijama na uloženom trudu i velikoj pomoći. Posebnu zahvalnost dugujemo supervizorima-kontrolorima Zdenku Capanu, Dinku Kneževiću i Radoji Racanoviću na velikoj pomoći u prvoj fazi žiriranja (kontrola ispravnosti anagrama).
Zahvaljujemo svim učesnicima, a najboljima čestitamo.
Sudeći po rasporedu bodova možemo zaključiti da je konkurencija bila žestoka. Teoretski, pobednički anagram mogao je osvojiti 100 bodova, a za pobedu je bilo dovoljni 43 (jedna desetka, dve osmice, jedna šestica, jedna petica, jedna četvorka i jedna dvojka). Samo su drugoplasirani i trećeplasirani anagrami dobili po dve desetke. Čak 40 anagrama dobilo je makar jedan bod.
Pobednički anagram dobiće od EKK pehar i novčanu nagradu od 5000 dinara, dok će knjigama biti nagrađeni autori anagrama koji su se plasirali od drugog do petog mesta.

3 коментара:

Анониман је рекао...

Čestitam svim učesnicima i želim da kažem da je autor anagrama moj suprug Zoran, a da je rad poslao pod mojim imenom ''za sreću'', što je, očigledno dalo rezultat. Ovo govorim jer ne želim da dođem u neugodnu situaciju da se zahvaljujem na čestitkama za uspeh koji nije moj. Istina, i ja sam donekle doprinela uspehu, nekoliko dana trpela sam njegovu totalnu odsutnost za bilo šta osim pravljenja anagrama. Još jednom, sve čestitke učesnicima i zahvalnost organizatoru za veliki trud uložen da bi ovako obiman konkurs bio uspešan. Danijela Milunović

Slavko Bovan је рекао...

Primljeno k znanju. U tabeli prepravljam ime pobjednika.
Ima nekakva izreka: Iza svakog uspješnog muškarca stoji jama žena!

Slavko Bovan је рекао...

Sada, kada smo apsolvirali MĐK, možete se kompotno baciti na EDL. Slutim da će ove godine Dani ludaje biti ludi i nezaboravni. Veliki broj enigmata mi javlja da su radovi u toku. Danas sređujem spiskove do sada prispjelih anagrama, rebusa i ukrštenica.