петак, 31. јануар 2020.

EKK TRIO ZA TIO

Nebojša Dragomirović, Gojko Mandić i Radoja Racanović

7 коментара:

Gojko је рекао...

Kafić Marčelo i-enigmatsko "prelo"...

TRIO za TIO ...G.R.N.(Gojko, Radoja, Nebojša)-prokrčili smo(kao grn) enigmatske teme..(u roze koverti ispred mene je enigmatski časopis BEL-Banjolučki Enigmatski List,od juna 1993-biće naslovnica u Nostalgiji,nadajmo se)...pominjali smo i Zlatka...

Slavko Bovan је рекао...

Pozdrav dragim kolegama.

Радоја Рацановић је рекао...


Enigmatskim pričama nikad kraja mada su teme uvijek iste ili slične. Međutim, desi se ponekad, a tako je bilo i večeras, da se dotakne i otvori neka nova i ranije neispričana. Ovaj BEL, kojeg je Gojko donio, tražio je odgovor na pitanje kako je uspio sačuvati pozamašnu kolekciju starih enigmatskih i drugih časopisa uprkos činjenici da je “s kesom u ruci” morao napustiti svoju kuću na kraju rata u BiH. Uslijedila je interesantna priča, a ona me je podsjetila na jednu drugu - koju mi je nadavno ispričao Aladin Mahmutović – kako je on ostao bez velike kolekcije svojih radova u istom tom ratu. Ne, neću prepričavati njihove priče. Ostaviću njima da ih podijele sa vama, ako to žele.

Hajro је рекао...

Pozdrav za GRN, sjetih se radova potpisanih sa HO-BI, bilo je i HO-BI-ŠA, a igru sa slogovima smo dotjerali do GLI-ŠA HO-BI-ŠA, ne sjećam se je li bilo konkretnih radova tako potpisanih.

Možda na banjolučkom tavanu ima još paketa sa remitendom HIK-a, u sarajevskom stanu na Dobrinji IV sam bio poslije 13-ak godina, nije bilo ništa šta sam mogao prepoznati, a izašli smo u žurbi bukvalno sa kesama i djecom u rukama. Na tavanu u Bugojnu su mnogo godina poslije slučajno pronađene moje sveske sa prepisanim radovima, James Cagney bušman za Kviz iz 1976-e je objavljen nedavno kod Nedjeljka.

Luka је рекао...

'Vatreni' pozdrav iz Splita:

TO TAK'I KOZERI = 'KRITIKOTEOZA'

Nedjeljko Nedić је рекао...

A o ženama nisu pričali! Tko će im povjerovati?!

Радоја Рацановић је рекао...


Ih, pa to nam je glavna tema - kada je Gojko tu!

Ako niste znali, žene se prosto lijepe za Gojka, ne zarad ljepote, već zarad njegovih drugih sposobnosti. (:

Eto npr. jedna ga je ulovila da sutra ujutro, već u pola osam gostuje u Jutarnjem programu RTRS-a (RT R. Srpske) i priča – o enigmatici. Pa, ko ima mogućnosti, neka pogleda!