среда, 28. октобар 2020.

NEDJELJKOV LEKSIKON (29)



 

5 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Kao kroz maglu sjećam se da je Mistafa Karić "pravio incidente" jer je smatrao da su njegovi sastavi genijalni, a slabo se objavljuju. Da lui se to ja dobro sjećam ili sam nešto pobrkao?

Hajro је рекао...

Dobro se sjećaš, ništa strašno, bilo je toga puno, mnogo češće nego samokritičnosti... Jedan je ugledni enigmat pisao direktorici kako mu ne objavljujemo dovoljno, a on ima "puno slobodnog vremena i šalje puno". Sjećam se i razočaranog autora "..poj-a" (preskačem prezime), ja zaista nisam vidio ništa rješavačima zanimljivo, mislim da mu je nešto od toga objavljeno u Kvizu.

Samokritičnost i provjeravanje nisu odlike većine enigmata, zaljubljeni smo u svoje kreacije... zato postoje urednici. Evo ja sam, zadovoljan da mi je u posljednji čas sinula ideja za rebus, propustio da provjerim i poslah za Feniksov natječaj rad koji je jezički neispravan (rebus, onda i križaljka). Ne znam da li je žiri imao opciju diskvalifikacije, svejedno, zbrljah i sve je u redu.

Nedjeljko Nedić је рекао...

Uz ovaj prilog vezano je nekoliko zanimljivosti.

- Joso Martinović je iz Donje Mahale kraj Orašja, ali ga nema u knjizi "Oraški zagonetački krug" jer ja nisam znao za njega;

- Nisam mogao dobiti podatak o godištu Nikole Milićevića;

- Marko Mišković iz Orašje jest umro, ali u ratu, p su ga matičari zaboravili uvesti i nedostaje taj podatak;

- Pokojni je i Salih Mulalić Cakan, čak i ulicu ima u Zenici, no pronaći godinu smrti nisam mogao;

- Iscrpne podatke o Isaiju Mitroviću poslao mi je Dinko pa će u drugome izdanju on biti u prvome dijelu

- S Hasanom Lokmićem sam i osobno razgovarao. Nije me odbio, ali podatke nije poslao;

- Hasan Jamak vjerojatno je dr. sc. i njemu sam se javio. Kako on nije odgovorio, a ja nisam siguran radi li se o istoj osobi, ostavio sam ga u ovom dijelu Leksikona;

- Imam čak i sliku Feriza Kurtaljevića i nisam ga mogao pronaći.

Cryptoman је рекао...

Nedjeljko, ako misliš na Hasana koji je bio prof. na Prirodnomatematičkom fakultetu u Sarajevu njega Mesud jako dobro poznaje. A njegov sin Anes je prije rata bio veliko iznenađenje na (bar jednom) veoma jakom kvizovkaškom turniru.

Nedjeljko Nedić је рекао...

Pitat ću Mesuda.