петак, 23. октобар 2020.

REŠAVANJE MISTERIJA


Svaka misterija se kad-tad razreši. Evo, konačno je razrešena misterija kada će biti štampana dugoočekivana knjiga Miodraga Ivaniševića "Misterije i kako ih se rešiti". Razrešena je - evo na slici ponosnog autora sa štampanom knjigom. Još jednom čestitam!

Već sam pisao da je Migo u zaista dobrom društvu na "Vulkanovom sajmu knjiga" koji počinje danas. Pročitajte imena. Bravo za našeg kolegu! Sada je misterija koju valja rešiti - Kako će proteći to potpisivanje knjiga?! Pozivam sve koji mogu da se prošetaju do "lica mesta" u subotu 24.10. 

NOVA GALAKSIJA na svom sajtu objavila je lepu najavu. (VIDI OVDE)

11 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Tamo piše:



Dugo najavljivana knjiga „Misterije i kako ih se rešiti”, Miodraga Ivaniševića, našeg autora od prvog broja, pojavila se ovih dana u izdanju ugledne kuće „Vulkan” iz Beograda.

Za verne čitaoce „Galaksije”, a i sve ostale, svečano objavljujemo: Jedna msiterija je rasvetljena! Dugo najavljivana knjiga „Misterije i kako ih se rešiti”, Miodraga Ivaniševića, našeg autora od prvog broja, pojavila se ovih dana u izdanju ugledne kuće „Vulkan” iz Beograda. Pretpostavljamo da ste ostavili mesto na polici pokraj njegovog prvog bestselera – „Rebusi i kako ih se rešiti”.

A izdavač je nesvakidašnje spisateljsko delo ovako najavio: „Do sada su objavljivane raznovrsne knjige o (ne)rešenim svetskim misterijama, poput Atlantide, letećih tanjira, kristalne lobanje, Bermudskog trougla, Torinskog platna, Svetog grala i drugih. Čitaoci koji imaju afiniteta prema temama koje određujemo kao misteriozne ne uspevaju da ugase svoju radoznalnost, i vrlo ih je teško ubediti u njihovo konačno rešenje. Često je problem samo započet, te ovakve teme u većini slučajeva ostaju otvorene…

Miodrag Ivanišević svoje delo koncipira tako da se, s jedne strane, nadovezuje na literaturu posvećenu različitim svetskim i domaćim misterijama, ali pokušava i da pronađe valjani odgovor na brojne nerazrešene teme. Zagonetki ima vrlo mnogo, ali se postavlja pitanje gde se skriva istina o njima, odnosno njihov Šampolion, koji će se u ovoj knjizi pojaviti kao otkrovenje i njene redove približiti čitaocima.

Čitajući ovu knjigu stupićete u blizak odnos s pojmom misterija, saznaćete kako i gde su nastale, čemu su služile, i čemu još uvek služe. Videćete da jedna misterija može da se posmatra na više znatno različitih načina, ali i da se jednom rešena misterija može, ili mora, rešavati ponovo, iz početka, jer se njeno rešenje vremenom zaboravi. Možda neko, jedino ispravno, čeka samo na nas da ga otkrijemo.”

Autoru i izdavaču da poželimo da se prvo izdanje, u broširanom povezu, razgrabi za nekoliko dana, jer ovo jedinstveno štivo u nas to, svakako, zavređuje. Prvi susret znatiželjnika s piscem zakazan je za subotu, 24 oktobra, u 17 sati u „Vulkanovoj” knjižari u TC „Ušće” na Novom Beogradu. Ne morate da zapisujete, skoknite samo na sajt „Galaksije” pre nego što krenete u pustolovinu. Znajte da vas čekaju 400 uzbudljivih stranica, protkanih novim tajnama!

Slavko Bovan је рекао...

Tamo ima i komentara:

Mihailo
15/10/2020 u 7:46 PM

S nestrpljenjem sam iščekivao dugo najavljivanu knjigu Miiodraga Ivaniševića, čije neobične eseje na stranicama Galaksije čitam od prvog dana. Ptedhodno izdanje istog autora, Rebusi i kako ih se rešiti, ostavio me je bez reči. Srećno!
Odgovor

Živorad Lazić
16/10/2020 u 3:46 PM

Čestitam, Migo!

Slavko Bovan је рекао...

Svaka čast!
Evo ja pravim meksičke talase u znak podrške. Ako bude ikakve šanse, eto mene u subotu u BG.

Dejan Minić је рекао...

Bilo bi dobro da sekretar EKK-a direktno prenosi na Tio promociju ove interesantne knjige.

Podrška Migu!

Slavko Bovan је рекао...

Neće biti klasične promocije (ne dozvoljava korona) već je planirano druženje sa piscem (piscima) u manjim grupama. Ako uspijem da se dočepam BG u to doba, svakako će biti izvještaja (direktnih uključenja isl). Pažljiviji pratioci ovog bloga MOŽDA su zapazili da ponekad i to uradim :)

Slavko Bovan је рекао...

Knjigu sam dobio i prije nego što je štampana. Kako to? Kakva je to misterija?

VIDI OVDEt

Migo је рекао...

Zahvaljujem Slavku na najavi Sajma i pozivam sve drage kolege, drugove i prijatelje, da svrate do Vulkanove knjižare u TC Ušće u subotu, 24 oktobra, u 17 sati, bar na čašicu razgovora, pod pretpostavkom da nam to dozvole. Znači, ponavljam, zbog korone će izostati zvanična promocija, što se odnosi na sve autore, ali ne treba meni bolja promocija od ove Slavkove na TIO!
Obećanje sam dobio - čim prođe opasnost od korone održaće se i zvanična promocija!
Živi bili pa vidjeli!

Dragiša је рекао...

"Rebusi..." nestrpljivo čekaju "Misterije..." na polici.
Migo, moj primjerak s potpisom možeš dati Slavku, a mi se, možda, vidimo na pravoj promociji! Zašto ne u Trebinju?

Migo је рекао...

Dragi moj Dragiša, imam jako obećanje da će jedna od promocija biti baš u Trebinju, pa da im vjerujemo?

Slavko Bovan је рекао...

Srećno sutra. Ovu priliku za družanje moraću da preskočim (ne svojom voljom!).

Migo је рекао...

Žao mi je, a planirao sam da te zamolim da mi sutra na Sajam poneseš onu Hristoforovu markicu o kojoj smo pričali, jer je sada na njega došao red. Snaći ću se već nekako.
Vidjećemo se nekom drugom prilikom