четвртак, 15. јул 2021.

OLIMPIJSKI KVIZ

Definitivno je odlučeno, održaće se Olimpijske igre u Tokiju, ali i 146. Nevesinjska olimpijada. Objavljen je i preliminarni program a u uvodu piše:

Организациони одбор Невесињске олимпијаде утврдио је прелиминарни програм овогодишње спортско-културне и туристичке манифестације. Током осам такмичарских дана биће приређено педесетак дисциплина. Наградни фонд износи око 35.000 КМ.

 U programu, na našu radost, naveden je i termin tradicionalnog Olimpijskog kviza. Doduše, još nije objavljen datum i satnica kvalifikaca, ali iz iskustva zaključujem da bi to moglo biti u utorak 10.08. u 20.00.

Четвртак, 12.08.2021.

20:00 Олимпијски квиз (финале)

Дом културе „Небојша Глоговац“

Награде: 200 – 150 – 100 КМ

Minimalne su šanse da ove godine nastupi i branilac titule, koju drži dve godine zbog prošlogodišnjeg neodržavanja kviza, a koji se odaziva na ime Slavko, a prezime Bovan (odaziva se i na "Hej"). Ipak, iako su šanse minimalne, postoje. 

Pozivam sve koji vole kvizove, a u mogućnosti su da dođu u to vreme u Nevesinje, da to obavezno učine. OVO JE JEDAN DOBRO ORGANIZOVAN KVIZ, A LJUDI SU DIVNI!

5 коментара:

Zdenko је рекао...

OVDE SMANJILI I JAPANSKE

Slavko Bovan је рекао...

Olimpijski kviz je održan 16 godina zaredom, samo je prošla godina prskočena (korona nije dala da se održi).
Velimir Šmrkić je bio šampion čak 7 puta.
Učestvovao sam četiri puta, sva četiri puta sam se domogao finala (ako se dobro sjećam svaki put sam bio drugi u kvalifikacija, dva puta sa istim brojem bodova kao prvoplasirani. (U kvalifikacijama najbolji biva nagrađen sa 50 KM).
U sva četiri finala osvojio sam medalju, jednu zlatnu, jednu srebrnu i dvije bronzane.
Vrlo sam zadovoljan učinkom.
Ko misli da može bolje od ovog hvalisavog komentatora, slobodno neka oproba da pobjedi Šmrkića, ako može :))
U prošlom kvizu ostavih na drugom mjestu Vanju Tomaševa, koji je, objektivno (i subjektivno) mnogo bolji kvizaš od mene. Imao sam prednost domaćeg terena :)
Moram provjeriti podatak, ali sam skoro 100% siguran da sam najstariji finalista, ako se računa svih 16 kvizova. Ne kažem ja badava: Volim sve što vole mladi :)

Slavko Bovan је рекао...

Zaboravih napisati da uopšte nije jednostavno plasirati se u finale jer na testiranju bude dosta, baš dosta, učesnika sa kvizaškim iskustvima. Stoga, sam sebi govorim "Vi" i tapšem se po ramenu.

Dejan Minić је рекао...

Ajde više ne prenemaži se (skoro) svake godine, nego pravac zavičaj i Nevesinje;)!

Slavko Bovan је рекао...

Istina je da je svake godine slično, ali ove godine vapim za sponzorom :)

Imao sam neke izdatke koje sam rado finasirao, a to što je trebalo da bude "rado" na kraju je bilo duplo više od planiranog. Rekoše dedi, trebaće toliko i toliko, deda im iskusno reče NEMA ŠANSE, KOŠTAĆE NAJMANJE DUPLO, oni rekoše neće, a onda deda reče DOBRO, SVE ĆU JA PLATITI. Bilo je onako kako sam i pretpostavio (VIŠE NEGO DUPLO) ali rekao sam JA ĆU, a ja držim riječ po svaku cijenu. Bio sam spreman za onoliko koliko su planeri neiskusno isplanirali, ali dvostruki iznos je bio baš ozbiljan namet na tanke finasije. Sad pokušavam da "držim glavu iznad vode". Još uspjevam, još se nisam udavio.
Uz to je uvijek i nedostatak vremena.
Vrlo je teško planirati mjesec dana unaprijed.