недеља, 5. децембар 2021.

REBUSANJE (4433)

4, 3, 8
EDL 2021

Božo Miljević
 

9 коментара:

Migo је рекао...

UZMI LEK VASILIJE!

Božo је рекао...

Tačno.

Svetlana је рекао...

Migo, kako glasi postavka ?

Aljoša Vuković је рекао...

Uz Mile kvas i lije?

Svetlana је рекао...

Hvala, Aljoša!

Od danas pa nadalje, počinjem sa terorisanjem svakoga ko uz rešenje ne napiše i postavku. Sve dok svima to ne postane (dobar) običaj ili dok me Slavko ne otera sa svog bloga.
Ovih dana sam satima popisivala rebuse za bazu, pošto mi se nakupilo nekoliko meseci. Miroslavljev blog (na kojem se takođe svaki dan objavljuje po jedan rebus) sam završila za tri puta kraće vreme nego ovaj, jer ovde otprilike tri četvrtine rešenih rebusa nije imalo napisanu postavku. Onda moram da izađem iz komentara, da zagledam sliku, da osmislim postavku, eventualno na Guglu proverim da li sam dobro rastavila meni nepoznate ličnosti, a sve to oduzima dragoceno vreme.

Jednom sam vas već sve zamolila da kad rešite rebus, upišete i to, ali izgleda džabe. Sada nameravam da se svima popnem na vrh nosa, pa ćemo videti da li to pomaže.

Migo је рекао...

Vidim da me danas svi terorišu pa Vas molim da popustite. Šarajte malo!

Svetlana је рекао...

Hvala na razumevanju. Izgleda tome služe oni koji pomažu enigmatama - neka ćute i rade.

Božo је рекао...

Izvinjavam se Svetlani,I ja sam mogao,kad sam se javljao,da napišem postavku.

Svetlana је рекао...

Nemoj, Božo, da se izvinjavaš. To ne treba da uradi ni autor rebusa, ni Slavko, već osoba koja upiše rešenje. Ona je ta koja je uspela da reši rebus, pa samim tim zna i postavku, a sigurno ima i još dodatnih deset sekundi vremena da i nju upiše.

Ja kukam zbog sebičnih razloga, ali verovatno ima i drugih ljudi koji se tek upoznavaju sa rebusima i koji bi voleli da znaju kako se dolazi do rešenja. To bi trebalo da pripada opšteprihvaćenoj kulturi rešavanja na blogovima.